Filmbeelden maakt leiderschap tastbaar

13.04.2007 / 12:12 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Bureau en zo

Bureau en zo

Persbericht, 13 april 2007

Filmbeelden maken leiderschap tastbaar

Informatieve en amusante lezing (...) het antwoord op de vraag: hoe word ik een (betere) leider

Heeft u genoeg van droge theorieën over leiderschap? Wilt u liever concrete en inspirerende voorbeelden die u vermaken, schokken, nieuwe wegen voor u openen, scherper doen waarnemen, adequater doen handelen? De Plannensmederij organiseert cursussen, masterclasses en studiedagen die uitdagen om met een frisse blik naar leiderschap te kijken. En dat bedoelen we in dit verband létterlijk, want de sessies verlopen aan de hand van prikkelende en uitdagende filmfragmenten. Op een inspirerende manier onderzoeken we alle mogelijke vormen van leiderschap. De Plannensmederij helpt (potentiële) leiders om hun aangeboren talenten optimaal te benutten met een aanstekelijke mix van zakelijkheid en passie. Want dat is precies waar het bij leiderschap om draait.
Om meer leiders, Management Development adviseurs en trainers met deze aanpak kennis te laten maken, bieden we dit jaar drie activiteiten aan met open inschrijving.

25 mei 2007 in Amsterdam: Masterclass Sprekend Leiderschap Op deze dag staat de zichtbare kant van leiderschap centraal: tegenwoordigheid van geest, intuïtie, onverschrokkenheid en schenken aan het publiek. Topacteur Victor Löw en leiderschapstrainer Manfred van Doorn nemen de deelnemers mee op reis langs legendarische speeches en improvisaties uit speelfilms en documentaires. Wie kan zich betere leermeesters wensen dan John F. Kennedy, Martin Luther King, Margareth Thatcher? Maar vergis u niet, want ook een kaskraker als Erin Brockovich kan verrassend leerzaam zijn! En van Al Pacino, Michael Douglas, Geena Davis of Joan Allen kunt u leren hoe je staat voor wat je wilt overbrengen...
Victor Löw laat zich van zijn beste kant zien en demonstreert hoe grondig hij zich voorbereidt en waar leiders op moeten letten. In de avond trakteert hij het publiek zijn solovoorstelling De Redenaar en bespreekt dit meesterwerk na.


1-6 juli 2007 in Hilversum: Vijfdaagse intensive Leiderschap, een reis in beeld 18) Aan de hand van het Double Healix model neemt Manfred van Doorn u op reis langs de fasen van leiderschap. Genietend van de beste leiderschapsbeelden ontdekt u de structuur van verhalen, films en organisatieontwikkeling. U herkent de universele wetmatigheden in uw eigen leiderschap en ontwikkelt vaardigheden om deze en strategisch toe te passen. Het resultaat: een groter arsenaal leiderschapsvaardigheden, lichtende voorbeelden en concrete ideeën, bijvoorbeeld voor het ontwerpen van samenhangende Management Development programmas.

23 november 2007 in Den Haag:Beelden van Vrouwelijk leiderschap 21) Studiedag onder leiding van Manfred van Doorn en publiciste en psychologe Sylvia Mastenbroek. Voor vrouwen én mannen! De hoofdgast is Mariëtte Christophe, die een topfunctie bekleedt bij de Nederlandse Politie. Aan de hand van pakkende film- en televisiefragmenten behandelen ze vrouwelijk leiderschap. Korte oefeningen geven inzicht in de fasen van het Double Healix model en hoe u dat zélf kunt toepassen.

Double Healix-model
De Plannensmederij begeleidt en ondersteunt organisaties bij de ontwikkeling van leiderschap en beleid. Manfred van Doorn:We werken volgens een flexibel model dat inzicht geeft in de gefaseerde structuur van de menselijke ontwikkeling. Deze fasen zie je terugkomen op persoonlijk niveau, maar ook telkens weer bij team en organisatie ontwikkeling. Elke fase vraagt heel andere, vaak ook tegenstrijdige leiderschapscompetenties. Aan de hand van honderden van de beste filmfragmenten maken we inzichtelijk en ervaarbaar welke principes dominant zijn in de verschillende fasen. Door deze voorbeelden helpen we leiders en organisaties te komen tot excellent leiderschap.

Meer informatie en inschrijving
Bent u geïnteresseerd om uw arsenaal aan leiderschapsbeelden uit te breiden? Kijk dan voor meer informatie over deze bijeenkomsten en andere cursussen, masterclasses en studiedagen op de website www.plannensmederij.nl. U kunt zich daar direct inschrijven!

Bron: De Volkskrant,2 februari 2007

EINDE PERSBERICHT