13.04.2007 / 14:25 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Eurocartografie b.v.

Eurocartografie b.v.

De Schipper Vaaratlas Noord-Nederland 2007 uitgebracht! De nieuwe standaard voor varend Nederland

Het tweede deel van Nederlands nieuwste Vaaratlas is uit: de Schipper Vaaratlas 2007 deel Noord-Nederland. Nadat in maart de Vaaratlas 2007 Midden-Nederland werd uitgebracht is er hard gewerkt om het unieke concept toe te passen op Noord-Nederland..

De Vaaratlas Noord-Nederland geeft de vaarkaarten en vaarinformatie voor Friesland, Groningen en Drenthe. Naast de binnenwateren van het noorden bevat dit deel ook de kaarten van het Waddengebied. Uniek voor de Vaaratlas is dat hierbij één op één een groot deel van de bekende 1800 serie is opgenomen (kaarten 1811 en 1812). Hiernaast is het Binnenvaartpolitiereglement ook opgenomen alswel het Scheepvaartreglement Eemsmonding, hiermee biedt de Vaaratlas Noord-Nederland het meest complete kaartenboek voor de watersporter.

Vaarroutes, informatie én reglement nu in één uitgave
De Vaaratlas is ontstaan uit de behoefte van watersporters aan een totaaloplossing in plaats van een onhandige en dure combinatie van verschillende kaarten en aanvullende boeken. De nieuwe Vaaratlas is een uiterst praktisch handboek dat in één oogopslag informatie geeft over de vaarroute én alle andere zaken die voor de watersporter van belang zijn. Denk hierbij aan openingstijden, contactinformatie van jachthavens, sluisinformatie en informatie over lokale watersportwinkels.

Wouter Dirks, manager EuroCartografie: 'De Vaaratlassen Noord-, Midden- en Zuid-Nederland zijn de eerste vaarkaarten voor op het water die een totaal-oplossing bieden: vaarkaarten, almanak en reglementen in één. We noemen het niet voor niets de nieuwe standaard voor varend Nederland! We krijgen zeer enthousiaste reacties van watersporters die niet kunnen wachten totdat het resterende deel Zuid-Nederland van de Vaaratlas uitkomt.'

De Schipper Vaaratlas 2007 is een uitgave van Eurocartografie in samenwerking met het Watersportverbond. EuroCartografie heeft jarenlang samengewerkt met de ANWB tot het maken van vaarkaarten en heeft veel kennis over de Nederlandse vaarwegen tot haar beschikking. Samen met het Watersportverbond kan EuroCartografie de waterkaarten naar het volgende niveau dragen. Dit vooral dankzij de deskundige inzet van veel vrijwilligers van het Watersportverbond die vanuit hun regiokennis de vaarkaarten controleren en daar waar nodig aanvullen.

Tevens wordt nauw samengewerkt met partners zoals Rijkswaterstaat, diverse gemeenten en anderen. Behalve de eerder genoemde informatie zijn in de Vaaratlas ook alle reglementen opgenomen die een watersporter verplicht is aan boord te hebben. Ook deze informatie is door Eurocartografie samen met het Watersportverbond verzameld en wordt constant bijgehouden waardoor het de meest complete informatiebron is geworden voor Varend Nederland. Tot nu toe was al deze informatie te vinden in drie losse uitgaven. De Vaaratlas brengt alles overzichtelijk bijeen in één handzaam boekwerk. Dat is niet alleen praktisch, maar ook leuk voor de portemonnee, want de Vaaratlas is (zeker voor leden van het Watersportverbond) aantrekkelijk geprijsd.

Vaaratlas Zuid-Nederland wordt uitgebracht eind april 2007 De Vaaratlas zal dit jaar voor het eerst vrijwel heel Nederland bedekken doordat er naast de regio Noord-Nederland ook de regio Midden-Nederland (incl. IJsselmeer en Markermeer) en de Vaaratlas Zuid-Nederland (Zeeuwse wateren) beschikbaar zullen zijn. De Vaaratlas voor Midden-Nederland is reeds beschikbaar op diverse verkooppunten. Voor voorbeelden en de verschillende dekkingsgebieden wordt men verwezen naar www.vaaratlas.nl.

Meer informatie
De Vaaratlas is een A3-formaat boekwerk: De onderste pagina bevat een kaart met een deel van het Nederlandse vaargebied (schaal 1:50.000); de bovenste pagina bevat alle vaarinformatie corresponderend met het onderliggende kaartblad. Zo zijn alle relevante gegevens direct beschikbaar. Verder zijn die reglementen in de Vaaratlas opgenomen die iedere schipper verplicht aan boord moet hebben. De Vaaratlas Noord-Nederland en de Vaaratlas Midden-Nederland zijn nu verkrijgbaar voor EUR 39,95 (bij de betere boekhandels, watersportwinkels en uiteraard via www.vaaratlas.nl). Leden van het Watersportverbond krijgen EUR 10 korting indien zij bestellen via www.vaaratlas.nl.

Over Chevalier/EuroCartografie
EuroCartografie B.V. is voortgekomen uit een joint venture tussen de ANWB en TeleAtlas. EuroCartografie is in 2000 overgenomen door de Chevalier Groep. Dit in 1916 opgerichte familiebedrijf beweegt zich op de markt van drukwerk, printmanagement, logistieke dienstverlening en digitale diensten. Sinds 1927 is Chevalier al een exporterend bedrijf welke haar producten naar Japan, Amerika en vele Europese landen verscheept. De jarenlange ervaring met cartografie heeft ervoor gezorgd dat het boekwerk zeer overzichtelijk en gedetailleerd is. De Chevalier Groep heeft 100 medewerkers in dienst en kent een omzet van 25 miljoen euro.

Over het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond
Het Watersportverbond is de overkoepelende organisatie van de watersportverenigingen in Nederland. Het diensten- en productenpakket is gericht op ondersteuning aan de 460 verenigingen met bijna 100.000 leden. Hoofdtaken zijn belangenbehartiging, breedtesport en topzeilen.