Bureau Verkeershandhaving


Dronken rijder veroordeelt tot acht jaar cel

13 april 2007

De rechtbank in Den Haag heeft woensdag een 33-jarige Rotterdammer veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf en tien jaar ontzegging van de rijbevoegdheid, voor het veroorzaken van een verkeersongeluk, waarbij twee mensen om het leven kwamen.

Dronken, te snel en door rood licht
Het ongeluk gebeurde in augustus 2006 op de kruising van de Benoordenhoutseweg met de Van Alkemadelaan in Den Haag, waar een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur geldt. Nadat hij een stopteken van de politie had genegeerd, reed de zwaar beschonken Rotterdammer met 140 kilometer per uur de kruising op, terwijl het verkeerslicht voor hem op rood stond. Hij botste hierbij in volle vaart op een personenauto met twee echtparen, die vijftig meter weggeslingerd werd. Van beide paren overleed een echtgeno(o)t(e) ter plaatse. De twee andere inzittenden raakten zwaar gewond.

Waarschuwing bar
De Rotterdammer was eerder die avond in het café door het barpersoneel gewaarschuwd om niet te gaan rijden. De man zat in zijn proeftijd, omdat hij al vijf keer eerder met justitie in aanraking was geweest voor het rijden onder invloed. Hij sloeg de waarschuwing echter in de wind met de woorden: "Ik ga rijden en je leest het morgen wel in de krant". Vervolgens stapte hij met zijn vriendin in de auto, met alle fatale gevolgen van dien.