Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Renske Hamming
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( vrijdag 13 april 2007

Geleen; Vrouw aangerand, getuigen gezocht

De politie heeft een 39-jarige man uit Geleen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in de nacht van woensdag op donderdag rond 02:30 uur een vrouw aangerand te hebben op de Nassaustraat in Geleen. Het slachtoffer, een 44-jarige vrouw uit Geleen, werd aangesproken door een man. Plotseling pakte de man haar onzedelijk vast en duwde haar tegen de grond. De vrouw schreeuwde en verzette zich zodanig dat de man is weggevlucht. Hij gebruikte hierbij een fiets. De politie heeft de verdachte gisteren aangehouden. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. In verband met het onderzoek is de politie dringend op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben. Zij kunnen contact opnemen via het landelijk telefoonnummer 0900 8844(lokaal tarief).

Politieagent betrapt in vrije tijd twee vandalen

Afgelopen nacht heeft een politieagent in zijn vrije tijd een 16-jarige jongeman uit Geleen aangehouden, omdat deze ervan wordt verdacht vernielingen te hebben gepleegd aan een personenauto die stond geparkeerd aan de Wilderbeek in Geleen. Zijn 18-jarige vriend wist in eerste instantie te ontkomen, maar kon later ook worden aangehouden.

De politieagent werd gealarmeerd toen hij rond 02:00 uur glasgerinkel op straat hoorde. Een andere inwoner van diezelfde straat had gezien hoe een van de beide jongens een buitenspiegel van een personenauto trapte. Hierop liep hij naar buiten om achter de beide jongens aan te gaan, Op straat kwam hij de politieagent tegen die op het geluid was afgegaan. Aanvankelijk ontkenden beide verdachten verantwoordelijk voor de vernieling te zijn, maar uiteindelijk gaf de 18-jarige verdachte toe dat hij de vernieling aan het voertuig had gepleegd.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --