Persberichten Heuvelrug, 12.40 uur

Utrecht, 13-04-2007

Jongeren slaags in park

VEENENDAAL Woensdagavond 11 april spraken twee groepen jongeren af in het park aan de Marterlaan. Zij vochten daar een ruzie uit.

Om 19.30 uur kreeg de politie de melding dat er werd gevochten door een groep van ongeveer veertig jongeren. Daarbij zouden enkele knuppels en staven worden gebruikt. De politie was in de omgeving bezig met een verkeerscontrole en kon snel ter plaatse komen.

De jongeren vluchtten alle kanten op. Twee jongens van 16 jaar, afkomstig uit Veenendaal, konden worden aangehouden op de Rondweg West. Een jongen van 15 jaar uit Veenendaal werd aangehouden op de Sandenburg. Van diverse andere jongeren werd hun naam en een verklaring opgenomen.

De ruzie om een meisje bleek al eerder te zijn ontstaan tussen twee van de jongens. Via MSN maakten ze een afspraak om het uit te vechten. De partijen namen vrienden mee en enkelen hadden ook slagwapens bij zich. Twee jongeren liepen verwondingen op en deden aangifte van openlijk geweld en mishandeling.

Eén van de aangehouden verdachten, een 16-jarige jongen uit Veenendaal, is op het politiebureau in verzekering gesteld. De ouders van alle drie de aangehouden verdachten zijn geïnformeerd door de politie. Behalve deze drie jongeren waren er veel meer jongeren bij de vechtpartij betrokken.

De politie doet bij dezen een nadrukkelijk beroep op de ouders. Hoewel het bij tieners lastig kan zijn om zicht te houden op hun activiteiten en gedrag, blijven de ouders verantwoordelijk.

Dronken op de fiets

DRIEBERGEN Een 20-jarige man uit Delden is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden omdat hij dronken op zijn fiets reed. Agenten zagen de man omstreeks 04.00 uur fietsen over de Loolaan zonder verlichting. Bij het zien van de agenten reed hij gewoon door. Daarop lieten de agenten hem stoppen en constateerden dat hij sterk naar alcohol rook, onvast ter been was en met dubbele tong sprak. Ademanalyse op het bureau wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 600 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van zes uur en twee bekeuringen: één voor rijden onder invloed en één voor rijden zonder verlichting.