Persberichten Eemland noord, 11.10 uur

Utrecht, 13-04-2007

Controle geslotenverklaring

SOEST Op de Den Blieklaan, Foekenlaan en Dolderseweg heeft de politie donderdag gecontroleerd op naleving van de daar geldende geslotenverklaring. Tussen 16.30 en 17.50 uur lapten elf bestuurders het verbod aan hun laars. Zij kregen een bekeuring.

Rijden onder invloed

SOEST Een 62-jarige automobilist uit Soest is in de nacht van donderdag op vrijdag betrapt op rijden onder invloed. Omstreeks middernacht zagen surveillerende agenten de man slingerend rijden over de Koninginnelaan. Hij botste bijna tegen een geparkeerde auto en sloeg vervolgens met een ruime bocht de Nieuwstraat in. Daarbij reed hij over het busstation. De agenten lieten hem stoppen en blazen. De uitslag van de ademanalyse op het bureau was 880 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

SOEST Een 23-jarige beginnend bestuurder uit Bussum is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden omdat hij met te veel drank op achter het stuur zat. Omstreeks 01.15 uur controleerden agenten hem op de Dalweg vanwege zijn rijgedrag. Hij moest blazen en de ademanalyse op het bureau wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 145 ug/l. De man was al eens eerder betrapt met te veel drank op. Hij kreeg ene rijverbod van een uur en een proces-verbaal.