Persberichten Eemland zuid, 12.20 uur

Utrecht, 13-04-2007

Twee mannen aangehouden voor zeven inbraken

LEUSDEN In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 maart heeft de politie een 18-jarige man uit Nieuwegein en een 19-jarige man uit Utrecht op de Kupersingel aangehouden op verdenking van inbraak in een woning. Na onderzoek door de recherche verdenkt de politie de mannen van het plegen van meerdere inbraken in Leusden.

De politie werd in die nacht gebeld door een bewoonster van de Kupersingel dat er op dat moment in haar woning werd ingebroken. De politie ging direct naar de woning en trof aan de achterzijde van de woning de verdachten aan die bij het zien van de agenten er te voet vandoor gingen. Na een korte achtervolging kon de 18-jarige man in een gangetje achter de tuinen van de Kupersingel worden aangehouden. De andere verdachte werd verstopt in de nabij gelegen struiken aangetroffen.

Na onderzoek verdenkt de politie het duo van zes inbraken die in dezelfde nacht op de Kupersingel, de Claverenbladstraat en Tijmensepoort werden gepleegd en van een inbraak op de Ruigervelddreef in de nacht van 1 op 2 maart. Hierbij werden diverse waardevolle goederen en geld ontvreemd. Beide verdachten zitten in voorarrest. De politie heeft het onderzoeksdossier deze week overgedragen aan het openbaar ministerie.

Verdachten overvallen aangehouden

AMERSFOORT - De politie heeft op woensdag 11 april een 31-jarige man uit Amersfoort en een 48-jarige man uit Vaassen aangehouden op verdenking van twee gewapende overvallen. De overvallen vonden plaats op een horecagelegenheid aan de Wiekslag op maandagavond 9 april en een horecagelegenheid aan de Utrechtsestraat op dinsdagavond 10 april omstreeks 23.50 uur. Bij beide overvallen werd het aanwezige personeel door twee verdachten gedwongen geld af te staan. Daarna vluchtten de daders per auto.

Op basis van getuigenverklaringen door personeel en aanwezige klanten plus de opgevraagde videobeelden van beide overvallen werd een verdachte op woensdag herkend door de politie en konden de verdachten korte tijd later worden aangehouden. Het onderzoeksdossier is inmiddels afgerond en overgedragen aan het openbaar ministerie. Beide verdachten zitten in voorarrest.

Bloot op balkon

AMERSFOORT Een 21-jarige inwoner van Soest is donderdag bekeurd wegens onzedelijk gedrag. Getuigen hadden geklaagd dat omstreeks 12.00 uur op de Enk een naakte man op het balkon stond die schunnige taal bezigde naar voorbijgangers. Agenten gingen een kijkje nemen en zagen dat de man gewoon bleef staan toen zijn naar de woning liepen. De man deed ook naakt de deur open. Binnen trof de politie ook een vrouw aan. Beiden hadden kennelijk het nodige gedronken. De man gaf als verklaring dat hij zich even had laten gaan. Hij kreeg een bekeuring voor zijn gedrag.

Winkeldievegge

LEUSDEN Een 13-jarig meisje uit Maarsbergen is donderdagmiddag betrapt op diefstal van make-up bij een winkel aan De Grutterij. Toen het meisje omstreeks 15.20 uur de winkel binnenkwam, was juist een agent aanwezig om camerabeelden uit te kijken van een mogelijke eerdere diefstal. Het meisje werd aangehouden toen ze de winkel verliet zonder te betalen. Haar ouders zijn op de hoogte gebracht. Na verhoor kon ze gaan. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

WOUDENBERG Op de Maarsbergseweg heeft de politie donderdag een verkeerscontrole gehouden. Tussen 15.00 en 17.00 uur passeerden 1640 voertuigen de radar. Daarvan reden er 14 te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 96 kilometer per uur, waar maximaal 80 kilometer per uur mag worden gereden.

Jongen valt meisje aan

AMERSFOORT - Een 14-jarige jongen uit Amersfoort is donderdag aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tegen een meisje van dezelfde leeftijd, eveneens uit Amersfoort.

Het meisje was omstreeks 20.45 uur op de Ringweg Randenbroek de haar bekende jongen tegengekomen, in gezelschap van nog een jongen en een meisje. Het meisje was eerder lastiggevallen door de jongen en had daarvan aangifte gedaan. Toen ze om het groepje heen wilde fietsen, werd haar de doorgang belet en kreeg ze een duw. Vervolgens zou ze meerdere klappen hebben gekregen. Het meisje fietste vervolgens in paniek naar huis.

Politieagenten troffen de verdachte voor zijn huis aan en hielden hem aan. Hij is ingesloten voor verhoor.

Vernieling

AMERSFOORT Een 14-jarige jongen uit Amersfoort is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden op verdenking van vernieling. Omstreeks 00.45 uur kreeg de politie een melding dat twee jongens de ruiten van een school aan de Wiekslag ingooiden. Agenten zochten de omgeving af en stuitten op de 14-jarige jongen, die voldeed aan het signalement. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor. Zijn ouders zijn op de hoogte gebracht. Naar de andere verdachte wordt nog onderzoek ingesteld.