Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 13 april 2007

Zaanstreek-Waterland, 13-04-2007

Vernielzuchtige kermisklant aangehouden

Wormerveer, 12 april 2007, 14:17 uur

Een 13-jarige jongen uit Wormer is aangehouden nadat hij een gokkast op de kermis in Wormerveer heeft vernield. De jongen had eerder deze week reeds een paar keer geprobeerd muntjes uit de gokkasten te krijgen door er hard tegen aan de duwen. De eigenaar had hem daarvoor al een waarschuwing gegeven. Donderdagmiddag ondernam de jongen echter opnieuw een poging. Hij nam een aanloop in de richting van een van de gokkasten, maar in plaats van dat er munten uit vielen brak het glas. De jongen wilde er vandoorgaan op zijn fiets, maar de eigenaar was hem te snel af en haalde de politie erbij. De jongen zal zijn straf ondergaan via Halt.

Gordel- en snelheidscontrole Volendam

Volendam, 12 april 2007, 16:00 uur

Op de Julianaweg heeft de politie donderdagmiddag tussen 16.00 en 17.00 uur op het dragen van de veiligheidsgordel gecontroleerd. Er werden 10 bekeuringen uitgedeeld. Op de Heideweg is tussen 14.15 en 17.00 uur een snelheidscontrole gehouden waarbij 1410 voertuigen zijn gecontroleerd. Van hen reden er 108 sneller dan de maximaal toegestane snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 84 km/h. De camera stond opgesteld in de richting van de Spaanderlaan.

Gordelcontrole Purmerend

Purmerend, 12 april 2007, 16:57 uur

Het Verkeershandhavingteam van de politie heeft donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.30 uur een gordelcontrole gehouden op de Edisonweg. Zeventien bekeuringen zijn uitgedeeld, waarvan veertien voor het niet dragen van de gordel. De overige bonnen werden uitgedeeld omdat een bestuurder op de vluchtstrook stilstond terwijl dit niet noodzakelijk was, een automobilist reed met een vrijwel onleesbaar kenteken en de laatste had een voertuig niet goed bevestigd op de laadbak.

Snelheidscontrole Zaandam

Zaandam, 12 april 2007, 13:17 uur

Op de Vincent van Goghweg is donderdag tussen 09.30 en 12.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1060 voertuigen die passeerden reden er 81 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/h daar waar een maximumsnelheid van 50 km/h geldt. De camera stond opgesteld in de richting van de Westzijde.

"Niets erin niets eruit" in Monnickendam

Monnickendam, 12 april 2007, 14:35 uur

Op de Zarken en de Spil in Monnickendam is 12 april tussen 11.00 en 13.00 uur een controle uitgevoerd vanwege het project "niets erin niets eruit". De politie controleerde of autobezitters hun voertuigen goed hadden afgesloten en geen waardevolle spullen hadden achtergelaten. In vijf gevallen bleken auto's niet afgesloten te zijn. Van een voertuig was het raam open en verder waren er diverse voertuigen waarbij navigatiesystemen, radio's en overige kostbare spullen in het zicht lagen. Dit heeft een sterke aantrekkingskracht op autokrakers. De autobezitters zijn hiervoor gewaarschuwd via een flyer onder de ruitenwisser.

Verdachte van mishandeling opgepakt

Purmerend, 13 april 2007

De politie heeft een 39-jarige Purmerender aangehouden op verdenking van mishandeling van een 44-jarige plaatsgenoot. De mishandeling vond maandagmiddag 9 april plaats. Het slachtoffer reed samen met een vriend motor en ze hadden beiden hun dochter achterop zitten. Op het Meerland werd geen voorrang verleend door een taxichauffeur, waardoor de vriend vol in de remmen moest om een aanrijding te voorkomen. De 39-jarige motorrijder sprak de taxichauffeur even later op het Naardermeer aan op zijn gedrag. De chauffeur zou uit zijn auto zijn gestapt en de man een dreun op zijn helm hebben gegeven en een spiegel van de motor hebben vernield. De politie startte een onderzoek dat vrijdagochtend resulteerde in de aanhouding van de verdachte die zich desgevraagd meldde op het politiebureau. In de woning van de verdachte werd achter een kastingang tevens een hennepkwekerij aangetroffen. Hierin stonden 71 planten onder drie lampen, de stroom werd niet buiten de meter om betrokken. Ook werden 40 flessen sterke drank en twee verhuisdozen gevonden met daarin in totaal 20.000 sigaretten. Over deze goederen is vermoedelijk geen belasting betaald. De douanerecherche zal dat verder onderzoeken. De 33-jarige vriendin van de verdachte is ook aangehouden.

Dief Mercedesemblemen aangehouden

Wormer, 13 april, 03.00 uur

Een 13-jarige jongen uit Wormer is aangehouden op de Zandweg op verdenking van het afbreken en stelen van mercedessterren. Een surveillerende agent had de fietsende jongen donderdagnacht al eerder gezien en hield hem nu staande. Uit de jaszak van de jongen stak een nijptang. In zijn andere jaszak zaten vijf Mercedesemblemen. De jongen is meegenomen voor verhoor en zijn zaak wordt overgedragen aan bureau Halt en een deel van de schade op hem verhaald.

Rook in woning Krommenie

Krommenie, 13 april 2007,

In een woning voor begeleid wonen aan de Jacobushof in Krommenie is rook ontstaan door een leeg pannetje dat op het gasstel was blijven staan. De politie was als eerste ter plaatse en is de woning via het terras binnengekomen en ventileerde het pand. De bewoonster lag op bed en was moeilijk wakker te krijgen. De brandweer heeft haar naar buiten begeleid voor frisse lucht. Toegesneld ambulancepersoneel heeft de vrouw nog onderzocht, waarna ze is overgedragen aan haar begeleidster.