Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Heiloo, 13 april 2007


1e Plus WandelVierdaagse Alkmaar nu al razend populair. Binnen een maand na openstelling van de inschrijving hebben zich al meer dan 1.000 deelnemers gemeld voor deze spiksplinternieuwe wandelvierdaagse in Alkmaar. Een uniek aantal voor een evenement dat zich nog zal moeten bewijzen. Van alle kanten krijgen het organiserende Le Champion en de Sportwandelschool echter het vertrouwen. Het initiatief een dergelijke wandelvierdaagse in het westen van het land op te zetten krijgt veel bijval.

De vorderingen binnen de organisatie verlopen snel. Prachtige routes zijn in voorbereiding met tal van afwisselende hoogtepunten. Elke dag zullen ontmoetingspunten worden gecreëerd waar de wandelaars niet alleen veel gezelligheid vinden maar ook een optimale indruk krijgen van al het moois dat Alkmaar en omgeving te bieden heeft. De centra van Bergen en Heiloo zullen dergelijke ontmoetingsplaatsen worden maar bijvoorbeeld ook het Museum Broeker Veiling. En natuurlijk zal het Waagplein als slot van deze wandelvierdaagse hét onvergetelijke hoogtepunt worden.

"Voor elk wat wils", is het motto van deze vierdaagse. Korte afstanden van 7,5 km en 12,5 km per dag zijn mogelijk, maar ook lang van 20 tot 40 km. Voor nordic walkers zijn aparte parcoursen over 7,5 km en 20 km uitgezet. In totaliteit verwacht de organisatie bij deze allereerste editie al minimaal 3000 deelnemers. En al deze deelnemers zullen na deze eerste keer van de Plus WandelVierdaagse Alkmaar een traditie gaan maken. Dat vertrouwen is volop aanwezig en biedt de organisatie prachtige perspectieven voor de toekomst.

Uitgebreide informatie en inschrijven: www.pluswandelvierdaagsealkmaar.nl.