Gemeente Helden

Herinrichting Pastoor Huijbenplein

Na de inrichting van het centrum van Panningen waarbij de Markt, de Kepringelehof, de Raadhuisstraat en het Raadhuisplein een facelift hebben ondergaan is nu het Pastoor Huijbenplein aan de beurt.

Binnenkort opent DOK6 zijn poorten, worden de winkels in de Parel opgeleverd en nemen de nieuwe bewoners hun intrek.

Klankbordgroep

Voor de herinrichting van het Pastoor Huijbenplein is op 21 augustus 2006 een informatieavond georganiseerd. Hierbij waren alle belanghebbenden uitgenodigd (o.a. aanwonenden, grond- en vastgoedeigenaren, de VVE de Pit, winkeliers, gehandicaptenplatform, centrum management, et cetera).

Uit deze groepen is een werkgroep samengesteld die in samenwerking met de gemeente en het ontwerpbureau (MTD) het programma van eisen omgezet heeft in een realiseerbaar ontwerp.

Ontwerp

Het zeer complexe programma van eisen legt het ontwerp aan strakke banden. Het Pastoor Huijbenplein is door zijn ligging onderworpen aan een groot aantal functies waarmee de klankbordgroep rekening heeft moeten houden.

Een aantal eisen zijn:

- Parkeergelegenheid


- Bereikbaarheid ondergrondse parkeergarages


- Bevoorrading winkels


- Voetgangers zones


- Verblijfsgebied


- Aanpassing aan inrichting van rest van het centrum


- Toegankelijkheid voor gehandicapten


- Zichtlijnen, looplijnen, groen

Onderschrift: definitief ontwerp Pastoor Huijbenplein

Start werkzaamheden

De voorbereidende werkzaamheden zijn zo goed als afgerond en op 26 maart gaat de eerste schop de grond in. Op 2 april starten de nutsbedrijven met de aanleg van de nodige nutsvoorzieningen naar DOK 6 en de Parel.

De uitvoerder

Op 8 maart is de aannemer die de herinrichting van het Pastoor Huijbenplein gaat uitvoeren bekend geworden. Dit is BLM-wegenbouw die behoort tot de Van den Biggelaar groep.

De uitvoering

Het werk wordt in fasen uitgevoerd om de bereikbaarheid van de winkels te garanderen. De bewoners van het Pastoor Huijbenplein en De Pit, maar ook de nieuwe bewoners van De Parel moeten hun woningen en garages kunnen bereiken. Dok 6 start binnenkort ook met zijn activiteiten en de bevoorrading hiervan gebeurt via het plein. De bouw van De Parel is nog niet beëindigd en hiervoor moet een ongestoorde voortgang mogelijk zijn. Al met al een complexe situatie die wij alleen met uw medewerking tot een haalbaar resultaat kunnen brengen.

Tijdsduur

De werkzaamheden starten op 26 maart en duren tot 6 juli 2007. De werkzaamheden worden volgens een fasering uitgevoerd.

Voor de planning zie faseringstekening.

Onderschrift: Faseringstekening

Parkeren
Tijdens de herinrichting zal er beperkte parkeermogelijkheid op het plein zijn. Op de Kerkstraat naast het terrein van Wonen Helden is een parkeerterrein ingericht waar gratis geparkeerd kan worden.

Voortgangsrapportage

26 maart 2007

Volgens planning is de aannemer op 26 maart gestart met het opbreken van de bestaande verharding op het plein. Dit is het gele gebied op de faseringstekening.

Hieronder enkele impressies.

Onderschrift: Uitbreken asfalt

Binnenkort

Op 2 april start aanleg van gasleiding van Patersstraat naar DOK 6 en de Parel. Gelijktijdig worden alle elektriciteit-, water-, CAI- en KPN aansluitingen gelegd. Deze werkzaamheden gaan ongeveer drie weken duren. Op 27 april verwijderen van de bouwketen van de aannemer het Pastoor Huijbenplein.

Contactpersonen

Alleen bereikbaar tijdens kantooruren

Gemeente: Dhr. H. Kessels, tel. 06 53 72 93 12

Dhr F. Schutgens, tel. 06 22 69 67 88

Aannemer: Dhr H. Vestjens, tel. 06 53 55 51 75

3-4-2007 13:09