Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk


Persberichten St Jansdal

Wereldrecord! (13-04-2007)

Wereldrecord skippyballen voor ziekenhuis St Jansdal! Sponsoractie middelbare scholieren levert 70.000 euro op

Vrijdag de dertiende is voor de leerlingen van de regionale scholengemeenschap (RSG) Slingerbos/Levant uit Harderwijk en Zeewolde een geluksdag geworden. Ze hebben namelijk het wereldrecord skippyballen verbroken. Daarbij werden de jongeren geholpen door leerlingen van diverse basisscholen uit de regio. Twee notarissen noteerden rond het reuzenrad van Walibi World uit Biddinghuizen 2518 huppende jongeren. Dit record is voldoende om in het Guinness Book of World Records te komen.

Sharon Kips, winnares van het televisieprogramma X-Factor, ondersteunde de deelnemers en zong een aantal van haar nummers. Tevens maakte ze de opbrengst bekend en de prijswinnaars met het hoogste sponsorbedrag. Marij Bontemps, voorzitter van de raad van bestuur van het St Jansdal, nam de cheque dankbaar in ontvangst.

De recordpoging was het resultaat van een samenwerking tussen de middelbare school, Walibi World en het ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. Doel hiervan is enerzijds de leerlingen meer maatschappelijk bewust te maken en anderzijds het ophalen van geld voor de Campagne âOverbruggenâ van het ziekenhuis. Het thema van de recordpoging was âOverwin je angst op vrijdag de dertiendeâ. Dit thema sluit aan bij het doel waarvoor geld werd opgehaald. Het is bestemd voor het project "Angst verminderen bij kinderen", een onderdeel van de campagne. Daarbij gaat het om het realiseren van voorzieningen die afleiding, herkenbaarheid en geborgenheid bewerkstelligen bij kinderen.

Ook is het bedrag bestemd voor de bouw van een familiehuis bij het St Mary's Hospital in Ghana. Dit is het adoptieziekenhuis van het ziekenhuis St Jansdal. De zorg voor een ziek familielid is een belangrijke culturele waarde in Ghana. De familieleden van de patiënt verblijven daarom de hele dag in de buurt van het ziekenhuis en hebben een belangrijke taak in de verpleegkundige zorg. 's Nachts slapen zij op de balustrade van het ziekenhuis in de open lucht. Daarom wil het St Jansdal helpen om een familiehuis te realiseren.

Het oude wereldrecord stond op 2263 skippyballen. Het nieuwe record staat op naam van de Stichting Vrienden van het St Jansdal. De drie klassen met het hoogste sponsorbedrag mogen een weekend naar Euro Disney in Parijs. De winnende klassen zijn: Klas 2Ha van mevrouw Rita Boltjes, klas 2Ab van mevrouw Lieke Ebbing en klas L3Aa van mevrouw Femke Bats. De individuele prijswinnaars worden a.s. maandag in de school bekend gemaakt. De mentoren van de winnende klassen mogen met een delegatie van St Jansdal naar Ghana.
Wereldrecord skippyballen voor het goede doel!