Politie Gelderland-Midden

Arnhemmers opgepakt bij inbraakpoging in henneppand
Publicatiedatum: 13-4-2007 14:23:38

ARNHEM - Twee Arnhemmers van 37 en 38 jaar zijn donderdagavond in de wijk Klarendal in hun woonplaats opgepakt bij een inbraakpoging. In het bewuste pand stuitte de politie ook op een hennepkwekerij met ruim 400 planten. Een getuige hoorde rond kwart voor elf verdachte geluiden aan de achterzijde van het pand en waarschuwde de politie. Kort daarna troffen agenten de beide Arnhemmers in de woning aan. De twee mannen zijn ingesloten. Bij onderzoek bleek de woning te zijn ingericht voor hennepteelt. Bewoners werden er niet aangetroffen. De hennepkwekerij is gelijk ontmanteld. Door het energiebedrijf werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt. Naar de verantwoordelijken voor de hennepkwekerij wordt nog gezocht.
(07-056390)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemse vindt gestolen auto terug, stel aangehouden
Publicatiedatum: 13-4-2007 14:22:39

VELP - Een 30-jarige Arnhemse heeft donderdagmiddag haar gestolen auto teruggevonden in Velp. Door de politie zijn de twee inzittenden, een 18-jarige meisje en een 26-jarige man uit Velp, aangehouden. De Arnhemse zag haar rode Peugeot omstreeks één uur stilstaan bij een benzinestation aan de President Kennedylaan in Velp. Gewaarschuwde agenten zagen de man even later achter het stuur plaatsnemen en het meisje ernaast. Beiden werden daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De auto bleek in de nacht van afgelopen zondag op maandag te zijn gestolen vanuit de wijk Presikhaaf. De politie heeft de auto in beslag genomen voor onderzoek. Het stel uit Velp is ingesloten.
(07-055996)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie onderzoekt autobrand

Publicatiedatum: 13-4-2007 14:22:00

ARNHEM - De politie onderzoekt de oorzaak van een autobrand op de Ernest Hemingwaystraat in de wijk Rijkerswoerd in Arnhem. De brand werd vrijdagochtend vroeg omstreeks half vijf ontdekt. De brandweer moest eraan te pas komen om het vuur te blussen. Twee andere geparkeerde autos hadden eveneens schade opgelopen. Aangezien er ernstige brandschade was ontstaan was de oorzaak van de brand nog niet direct te achterhalen. Bij het incident was niemand gewond geraakt. (07-056444)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Stagiair verdacht van bestelen werkgever

Publicatiedatum: 13-4-2007 14:20:58

ARNHEM - Een negentienjarige jongen uit Ulft is donderdagavond door de Arnhemse politie aangehouden op verdenking van verduistering in dienstbetrekking. De Ulftenaar, werkzaam als stagiair bij een winkel in de Kronenburgpassage, zou een computeronderdeel uit de zaak van zijn baas hebben gestolen. De diefstal werd ontdekt door bedrijfsbeveiligers, die de Ulftenaar aanwezen als verdachte. De jongen werd op weg naar huis aangehouden en bleek de buit nog bij zich te hebben. Volgens de verklaring van de jongen had hij het onderdeel weliswaar uit de zaak meegenomen maar was vergeten af te rekenen. (07-056264)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongetje (9) aangehouden na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 13-4-2007 14:20:20

ARNHEM - Een negenjarig jongetje uit Arnhem is donderdagmiddag door de politie aangehouden wegens winkeldiefstal. De knaap zou bij een winkel aan de Hanzestraat in zijn woonplaats snoepgoed hebben gepakt en zonder af te rekenen zijn weggelopen. Winkelpersoneel droeg de jongen over aan de politie. Die heeft hem na een ernstig onderhoud overgedragen aan zijn ouders. De jongen is strafrechtelijk minderjarig.
Door de Arnhemse politie werden donderdag nog drie verdachten van winkeldiefstal opgepakt. Het gaat om een 34-jarige Arnhemmer, een 62-jarige Doorwerther en een 15-jarig meisje uit Westervoort. De drie zijn na verhoor weer vrijgelaten. De Arnhemmer en de Doorwerther kregen een dagvaarding; het meisje uit Westervoort hangt een alternatieve straf boven het hoofd via bureau Halt. (07-056225)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Venlonaar gewond na ongeval A15

Publicatiedatum: 13-4-2007 14:46:35

HERVELD - Een automobilist uit Venlo is donderdagavond gewond afgevoerd naar het ziekenhuis nadat hij op de A15 bij Herveld van de weg was geraakt. De man kon echter later op de avond na behandeling uit het ziekenhuis worden ontslagen. Het ongeval gebeurde omstreeks half zeven toen de Limburger door nog onbekende oorzaak in een bocht de macht over het stuur verloor. De wagen raakte in een naast de weg gelegen sloot te water. De automobilist had kans gezien zelf uit de auto te komen. Een duikteam van de brandweer heeft in samenwerking met een bergingsdienst de wagen op het droge gezet. De politie heeft de wagen meegenomen voor technisch onderzoek. Bij de bestuurder was geen drankgebruik geconstateerd, aldus de politie.
(07-056332)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Didammer opgepakt na vondst drugs en vuurwerk

Publicatiedatum: 13-4-2007 14:45:36

ZEVENAAR - De Zevenaarse politie heeft donderdagochtend een 23-jarige Didammer opgepakt nadat er drugs en vuurwerk in zijn auto waren gevonden. Politieagenten stelden een onderzoek in nadat er een melding was gekomen van een verdachte situatie op de Stationsstraat. Daar troffen de agenten de Didammer in zijn auto aan. De man bleek enkele wikkels verdovende middelen aangetroffen. Dat bleek later amfetamine te zijn. Bovendien vonden de agenten onder de bestuurdersstoel tientallen zogenoemde nitraatklappers aan. Dat is vuurwerk dat in Nederland niet is toegestaan. De drugs en het vuurwerk werden in beslag genomen. De Didammer is later na verhoor vrijgelaten. Van justitie kreeg de man een dagvaarding. Door het betalen van een boete van 230 euro kan de man een gang naar de rechter voorkomen. (07-055934)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Elstenaar (13) aangereden en gewond

Publicatiedatum: 13-4-2007 14:44:57

ELST - Op de Rijksweg Zuid is donderdagochtend een dertienjarige fietser uit Elst gewond geraakt nadat hij was aangereden door een auto. Het slachtoffer is met inwendig letsel en botbreuken aan een been overgebracht naar het Radboudziekenhuis. Het ongeval gebeurde omstreeks half acht toen de jongen met zijn fiets de rijbaan wilde oversteken. Kennelijk had hij daarbij een naderende auto, bestuurd door een 28-jarige man uit Arnhem, niet opgemerkt. De Arnhemse automobilist had een aanrijding niet kunnen voorkomen waarna de Elstenaar werd geschept. De precieze toedracht van het ongeval wordt onderzocht door de afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie. Vanwege het opgelopen letsel werd bij het ongeval ook de traumahelikopter ingezet.
(07-055803)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053