Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (13/4)

TILBURG, 13 april 2007

Drie wielrenners gewond bij verkeersongeval

DRIMMELEN: Gisteravond zijn drie wielrenners uit Gravendeel op de Koekoekweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 57-jarige man liep een hoofdwond op. Een 52-jarige man liep verwondingen in het gezicht en aan zijn rechterknie op. Een 66-jarige fietser brak zijn sleutelbeen. Een vierde fietser viel ook, maar raakte niet gewond. De gewonden werden overgebracht naar het Amphiaziekenhuis te Breda.

Een groep van acht wielrenners reed omstreeks 19.30 uur over de Koekoekweg in de richting van de haven van Drimmelen. Uit tegengestelde richting kwamen drie autos hun kant opgereden. De fietser die als vierde reed, is vermoedelijk in aanraking gekomen met de buitenspiegel van de tweede auto. Hij is gevallen en nam waarschijnlijk bij zijn val een aantal fietsers mee. Een van de andere fietsers is vervolgens vermoedelijk tegen de bumper aan de linkervoorzijde van de derde auto gekomen. De bestuurder hiervan vond het niet nodig om de schade op de anderen te verhalen.

Jongen opgepakt na misdragingen zwembad

OOSTERHOUT: Een 11-jarige jongen uit Oosterhout heeft zich gisteravond misdragen in het zwembad aan het Paterserf. De knul was zonder entree te betalen het zwembad ingegaan. Hij werd betrapt door een medewerker en uit het bad gehaald. Vervolgens gaf hij een vals adres op. Hierop werd de politie gewaarschuwd. De knaap wilde dat echter niet afwachten en probeerde er vandoor te gaan. Hij werd door een medewerkster vastgepakt waarna hij haar een paar keer sloeg. Ook vernielde de agressieve jongen de schuifdeur van de entree. De jongen werd overgebracht naar het bureau. In bijzijn van zijn moeder is een verklaring opgenomen. Hij wordt vanwege zijn leeftijd (jonger dan 12 jaar) niet strafrechterlijk vervolgd. Wel zal hij verwezen worden naar het Stopproject.

Oosterhoutse politie houdt verkeerscontrole

OOSTERHOUT: De politie heeft gistermiddag op de Beneluxweg een verkeerscontrole gehouden. Daarbij kregen zeven automobilisten een bekeuring omdat ze geen autogordels droegen. En dergelijke bekeuring kost 75 euro. Ook kregen twee bestuurders een bon omdat ze hun rijbewijs of kentekenbewijs niet konden tonen.

Inbreker verlaat woning zonder buit.

GENDEREN: Gisteravond is omstreeks 22.30 uur ingebroken in een woning aan de Akkerstraat. De bewoners bevonden zich in de slaapkamer. Plotseling hoorden zij een deurslot open gaan en de hond aanslaan. Zij hoorden voetstappen in de woonkamer. Een van de bewoners begon direct te roepen, waarna zij de buitendeur hoorden dichtslaan. Een buurtbewoner zag kort daarna een rode auto met geblindeerde ramen wegrijden. Er is voorzover nu bekend niets ontvreemd. Het slot van de achterdeur bleek geforceerd te zijn.

Rijders onder invloed aangehouden

SPRANG-CAPELLE: Vannacht is omstreeks 02.30 uur een 55-jarige Werkendammer aangehouden ter zake rijden onder invloed. De man reed met zijn auto over rijksweg A-59. Tijdens de controle bleek dat hij teveel had gedronken. Hij blies 425 ugl. Hij had naar eigen zeggen twee glazen wijn en vier flesjes bier gedronken voordat hij achter het stuur gestapt was. De politie maakt proces-verbaal op.

Dronken man rijdt auto in de sloot

LAGE ZWALUWE: Vannacht is omstreeks 03.00 uur een 39-jarige man uit Lage Zwaluwe met zijn auto op de Amerweg in de sloot geraakt. Hij liet daarna de auto achter en liep naar huis. Daar werd hij aangehouden. Hij wordt verdacht van rijden onder invloed.

De automobilist reed over de Amerweg komende uit de richting van Drimmelen. In een flauwe bocht naar links raakte hij met de rechterwielen in de rechterberm en kwam tegen een afrastering. Vervolgens stuurde hij fors naar links, raakte van de weg en kwam in de links van de weggelegen sloot terecht. De auto sloeg om en vervolgens weer de rijbaan op. De bestuurder is uitgestapt en naar huis gelopen en heeft zijn auto ter plaatse laten staan. Thuis had hij naar eigen zeggen, vanwege de schrik vier flesjes bier gedronken. Voordat hij in de auto was gestapt had hij zich beperkt tot drie glazen wijn. Hij blies 865 ugl. Zijn rijbewijs is gevorderd.

Bejaarde vrouw slachtoffer van zakkenroller

WAALWIJK: Een 76-jarige vrouw uit Waalwijk is donderdagmiddag omstreeks 15.00 uur in winkelcentrum de Els het slachtoffer geworden van een zakkenroller. In een supermarkt had zij haar tas aan haar rollator hangen. Bij de kassa heeft kennelijk iemand kans gezien uit haar tas de portemonnee te stelen. Gelukkig voor het slachtoffer, toonde een kennis zich bereid de boodschappen af te rekenen.

Over zakkenrollen
Zakkenrollers slaan vaak en op veel plaatsen toe. Juist wanneer u het naar uw zin heeft of druk bezig bent, komt de zakkenroller de pret bederven. In drukke winkelstraten, winkels, op de markt, in het station, tijdens een concert, in de bioscoop of in een druk bezocht café, haalt hij of zij (waardevolle) spullen uit uw tassen of zakken. Geef zakkenrollers geen kans. Tref voorzorgsmaatregelen en waarschuw omstanders wanneer het u toch overkomt. Probeer het signalement van de vermoedelijke dader te onthouden en geef dat door aan de politie. Want ook bij zakkenrollerij is het belangrijk dat u daar altijd aangifte van doet.

Auteur: Willem van Hooijdonk