Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 13-04-07

TILBURG, 13 april 2007

Politie houdt Oosterhouter aan voor verkrachting en / of aanranding

OISTERWIJK De politie heeft gistermiddag tegen 18.00 uur in een woning in Oosterhout een 38 jarige inwoner uit Oosterhout aangehouden. De man wordt ervan verdacht in een woning in Oisterwijk zijn 26 jarige ex-vriendin te hebben verkracht en / of aangerand. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

Het slachtoffer trof gistermorgen bij thuiskomst in haar woning in Oisterwijk de verdachte aan. De man had een valse sleutel gebruikt om de woning in te komen. In de woning overmeesterde hij haar waarbij fors geweld gebruikt werd. Ook dwong hij de vrouw tegen haar wil alcohol te drinken. Tijdens een worsteling in de woning werd ze volgens haar aangifte verkracht.

De politie stelde direct een onderzoek in. Buiten het opnemen van een aangifte werd er een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. De verdachte werd enkele uren later in Oosterhout aangetroffen en aangehouden.

Enkele aanhoudingen en 137 bekeuringen tijdens verkeerscontrole

TILBURG Tijdens een algemene verkeerscontrole hebben agenten van het team Tilburg West gisteren op verschillende locaties in het teamgebied in totaal 137 bekeuringen uitgedeeld. Naast deze bekeuringen werden er 2 personen aangehouden en nam de politie in totaal 450 blaastesten af.

De doelstelling van deze verkeerscontrole is de veiligheid op de weg te verhogen. Zo zette het politieteam gistermiddag -en avond 35 agenten op diverse locaties in. Naast de politie ondersteunden andere diensten zoals de Rijksdienst van het Wegverkeer, de belastingdienst, medewerkers van de ANWB en de vreemdelingenpolitie de actie. Er werd gecontroleerd op de Campenhoefdreef, Paletplein, Reitse Hoevenstraat en de Bredaseweg.

Aanhoudingen:

Rond 17.00 uur werd op het Paletplein een 35 jarige Tilburger aangehouden. De man reed op een snorfiets. Bij controle bleek dat de kentekenplaat op de snorfiets van diefstal afkomstig was. De kentekenplaat was gestolen van een bromfiets die gestald stond bij school aan de Gerswinstraat.

Op de Zwartvenseweg controleerden agenten even na 20.00 uur een 36 jarige tilburgse automobilist. De man bleek na een indicatieve test onder invloed van alcohol te verkeren. Op het bureau wees de ademtest uit dat hij 295 ug/l aan alcohol in zijn bloed had.

Politie haalt dronken automobilist van de weg

TILBURG De politie heeft gisteravond, tegen middernacht, een 30 jarige Oosterhoutse automobilist van de weg gehaald. Voorafgaand aan de aanhouding reed de man onder invloed over de Rijksweg A58, negeerde een stopteken van de politie en ramde een pijlwagen.

Rond 23.45 uur zagen agenten in burger de man rijden over de Rijksweg A58 ter hoogte van de afslag Gilze. Al slingerend gebruikte de bestuurder niet alleen de weg maar ook de vluchtstrook. Om de veiligheid van de andere weggebruikers niet in gevaar te brengen schermden de agenten uit voorzorg de auto af. Toen de auto snelheid minderde spraken de agenten de bestuurder via het portiersraam aan. De man reageerde niet op het verzoek de auto aan de kant te zetten. Ter hoogte van de afslag Tilburg/Goirle reed de Oosterhouter frontaal tegen een pijlwagen die in verband met de nachtelijke wegwerkzaamheden aldaar geplaatst was. Daarop besloten de agenten op basis van de verkeersveiligheid de auto klem te rijden en de bestuurder aan te houden.

Tijdens de aanhouding verzette de automobilist zich en wilde de auto niet verlaten. Terwijl de agenten bezig waren met de aanhouding begon de auto hevig te roken. Hierop trokken de agenten vanwege het mogelijke gevaar de man direct uit de auto. Op het bureau werd van hem een bloedtest afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Het is verboden om een voertuig te besturen als het alcoholgehalte in het bloed meer dan 0,5 bedraagt (ca. 2 glazen), maar het is uiteraard het beste om nuchter achter het stuur te zitten. Wie wordt aangehouden voor een alcoholcontrole, is verplicht om daaraan mee te werken. Wie weigert, mag meteen zijn rijbewijs inleveren. De straffen voor rijden onder invloed variëren van een geldboete tot enkele jaren gevangenisstraf. Ook kan een rijverbod opgelegd worden en kan de rechter de rijbevoegdheid ontzeggen voor max. 5 jaar (10 jaar bij recidive). Sinds 1 januari 2006 geldt voor beginnend bestuurders strengere regelgeving. Deze automobilisten mogen al bij 0,2 niet meer achter het stuur kruipen. Meer informatie hierover vindt u in het Dossier 0,2 promille (beginnend bestuurder).

Politie arresteert Tilburger na bedreiging

TILBURG De politie heeft gisteravond tegen 22.45 uur in een woning in de wijk Het Goirke een 42 jarige Tilburger aangehouden voor bedreiging. Op het bureau legde de verdachte een ontkennende verklaring af.

Agenten stelden een onderzoek in nadat een 46 jarige plaatsgenoot aangifte had gedaan van bedreiging. Aanleiding hiertoe is een zakelijk conflict tussen de verdachte en het slachtoffer over een financiële afwikkeling. Op het bureau hoorde een agent tijdens het opnemen van de aangifte een telefoongesprek tussen het slachtoffer en de verdachte waarin de 42 jarige Tilburger het slachtoffer woordelijk bedreigde.

Minderjarige winkeldiefjes lopen tegen de lamp

TILBURG In een supermarkt aan de Jan Heijnsstraat hebben agenten gistermiddag, rond de klok van 17.30 uur twee minderjarigen van16 en 17 jaar uit Veldhoven aangehouden voor winkeldiefstal. Het tweetal legde op het bureau een bekennende verklaring af.

Een beveiligingsbeambte zag dat de meisjes in de winkel enkele goederen in hun kleding stopte alvorens ze de winkel verlieten. Buiten de winkel sprak de medewerker de minderjarigen aan en droeg ze over aan de gealarmeerde agenten. Tegen de verdachten wordt proces verbaal opgemaakt.

TILBURG Op de Heuvel hebben agenten vanmorgen rond 10.30 uur een 37 jarige Tilburgse vrouw aangehouden voor hetzelfde feit. De vrouw had bij een schoenenzaak een paar kinderschoenen weggenomen. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm af waarna medewerkers haar aanspraken. Gealarmeerde agenten namen haar over en brachten haar naar het bureau. Daar bekende ze de diefstal. Voorzien van een boete van 125 Euro mocht de Tilburgse vrouw na verhoor vertrekken.

TILBURG In een supermarkt op het Lourdesplein liep vanmorgen rond 10.30 uur een 61 jarige Tilburgse vrouw tegen de lamp. De vrouw had geprobeerd diverse levensmiddelen naar buiten te smokkelen. Ook deze verdachte kreeg een boete van 125 euro opgelegd.

Politie onderzoekt verduistering auto na proefrit

TILBURG De politie is met het opnemen van een aangifte een onderzoek gestart naar aanleiding van een verduistering van een auto bij een garagebedrijf aan de Ringbaan Zuid.

Gisterochtend rond 10.00 uur bezocht een onbekende man de showroom van een autobedrijf. Hij was op zoek naar een auto en wilde daarmee een proefrit maken. Ondanks enige twijfel stemde de verkoper in en gaf de man een Saab mee, gekentekend 48-TR-NH. Toen de klant anderhalf uur later nog niet terug was stelde een medewerker op het parkeerterrein een onderzoek in. Daar trof hij een auto aan die, naar later bleek verduisterd te zijn bij een ander Tilburgs autobedrijf.

De politie waarschuwt garagebedrijven om oplettend te zijn bij het beschikbaar stellen van autos voor proefritten. De politie raadt aan uiteraard een kopie van het legitimatiebewijs te maken en bij twijfel de auto niet beschikbaar te stellen of een medewerker mee te laten rijden.

Automobilist teveel gedronken

TILBURG Agenten controleerden gisteravond even na 20.00 uur op de Zwartvenseweg een 36 jarige automobilist uit Tilburg. Een indicatietest op straat wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau namen agenten een ademtest af die uitwees dat de man 295 ug/l, zijnde 0,7 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor mocht hij met een rijverbod van 2 uren vertrekken. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Tientallen TFT-schermen ontvreemd bij bedrijfsinbraak

OISTERWIJK Bij een bedrijfsinbraak op de Heusdensebaan hebben onbekenden vannacht tientallen TFT-schermen weggenomen. De politie is een onderzoek gestart en heeft inmiddels een aangifte opgenomen. Ook stelt de technische recherche een sporenonderzoek in.

Het bedrijf werd tussen gisteravond 21.30 uur en vanmorgen 05.30 uur bezocht door ongenode gasten. Aan de achterzijde van het pand werd een toegangsdeur geforceerd. Uit het pand werd een groot aantal goederen weggenomen waaronder de TFT-schermen.
De politie is op zoek naar mogelijke getuigen die iets meer kunnen vertellen over deze inbraak. De politie verzoekt deze mensen contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844

Minderjarige gewond na verkeersongeval

TILBURG Vanmorgen om 08.45 uur raakte een 17 jarige jongen uit goirle op de Stappegoorweg gewond nadat hij betrokken was bij een verkeersongeval. De jongen is voor behandeling overgebracht naar het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg.

De 17 jarige jongen reed als bestuurder van een bromfiets over het aan de linker zijde gelegen fietspad van de Stappegoorweg in de richting van het ijssportcentrum. Uit tegemoetkomende richting naderde een 57 jarige automobilist. Bij het afslaan zag de automobilist de bromfietser over het hoofd waardoor beiden met elkaar in aanrijding kwamen.

Auteur: Desiree Brabers