Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda vrijdag 13 april

BREDA, 13 april 2007

Identiteit dode man in campingvijver Wernhout nog niet vastgesteld

WERNHOUT: De politie heeft vrijdag de identiteit van de dode man die donderdagavond is gevonden in een vijver op een camping aan de Kleine Heistraat, nog niet kunnen vaststellen. Er bestaat weliswaar een vermoeden wie het slachtoffer is, maar dat moet eerst voor 100 procent vaststaan, voordat de politie de identiteit van de man bekend maakt.

Sectie heeft uitgewezen dat de man door verdrinking om het leven is gekomen. De politie gaat ervan uit dat er vermoedelijk sprake is geweest van een noodlottig ongeval. Het achterhalen van de toedracht blijft onderwerp van onderzoek.

Zoals gemeld meldde een campinggast donderdag rond 20.15 uur bij de politie dat hij een lichaam in het water van de vijver zag drijven.Politie en brandweer zijn naar de camping gegaan en hebben het lichaam geborgen. De technische recherche stelde een onderzoek in.

Aanhouding na aantreffen gestolen Audi A8

BREDA: De politie heeft donderdagmorgen rond 11.30 uur een 40-jarige inwoner van het Duitse Walfort aangehouden. Dat gebeurde op het Spinveld. Bij een routinecontrole van de douane bleek dat de Audi A8 waarin de man reed, te boek staat als gestolen. De douanemedewerkers schakelde vervolgens de politie in. De bestuurder, die de Nederlandse nationaliteit heeft, zegt de auto te leasen van een Duits bedrijf en weet niets van eventuele diefstal. De man was naar eigen zeggen in Breda voor zaken. Hij is in verzekering gesteld om de zaak verder uit te kunnen zoeken. De Audi A8 is in beslag genomen.

Pool aangehouden na mishandeling

ETTEN-LEUR: Een 23-jarige Pool is donderdagmiddag kort na 14.00 uur aangehouden. Dat gebeurde op het politiebureau in Etten-Leur waar hij zich meldde. De politie wilde hem graag horen in verband met een mishandeling. Een 18-jarige vrouw uit Oudenbosch en haar 19-jarige vriend uit Roosendaal hebben aangifte gedaan, nadat ze op 23 maart klappen van de man hadden gekregen. Dat gebeurde in Rucphen. De 23-jarige Pool en een onbekende man reden met hun auto achter het stel aan en toen die op de Schijfse Vaartkant uit de auto stapte, werden ze mishandeld. Aanleiding zou een mogelijk conflict over een caravan op een camping in Schijf kunnen zijn. De Pool is in verzekering gesteld; de politie onderzoekt de zaak.

Schennispleger aangehouden in Valkenberg

BREDA: De politie heeft donderdagavond rond 19.00 uur een 59-jarige Bredanaar aangehouden in het Valkenberg wegens openbare schennis. Agenten reageerden op een melding dat een man in het park masturbeerde in de buurt van enkele jonge vrouwen. De man zelf zegt dat hij alleen even moest plassen, maar getuigen bevestigen de melding. De Bredanaar is na verhoor heengezonden; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oosterhouter aangehouden met hennepplanten in kofferbak

BREDA: Een 30-jarige man uit Oosterhout is donderdagavond rond 21.15 uur aangehouden. Hij reed samen met drie andere mannen in een auto over de Tilburgsegweg en door de hoge snelheid waarmee dat gebeurde, trok de bestuurder de aandacht van de politie. De auto werd langs de kant gezet en onderzocht. Agenten roken een sterke henneplucht. In de kofferbak lagen enkele flinke hennepplanten. De Oosterhouter gaf toe dat de softdrugs van hem waren; hij zou ze gevonden hebben in een container bij een coffeeshop in Breda. Hij is meegenomen naar het bureau. Na verhoor is hij vrijdagmorgen weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drie rijbewijzen ingevorderd bij snelheidscontrole Kapittelweg

BREDA: Twee automobilisten en een motorrijder hebben donderdag aan het einde van de middag hun rijbewijs mogen inleveren bij een snelheidscontrole op de Kapittelweg. Alle drie overschreden de daar geldende maximumsnelheid van 50 km/uur met meer dan 50 km/uur. In totaal werd tijdens 1,5 uur controleren met de lasergun 25 automobilisten staande gehouden. De overschrijdingen varieerden van 65 tot 117 km/uur. Een Fransman kon direct 250 euro betalen voor een overschrijding van 36 km/h. De controle werd gehouden omdat er op de Kapittelweg veel te hard wordt gereden. Veel mensen verkeren in de veronderstelling dat er 70 km/uur gereden mag worden, mede omdat die snelheid ook de geldende snelheid is op de nabijgelegen Noordelijke Rondweg. Die veronderstelling is dus niet juist, op de Kapittelweg is de maximumsnelheid 50 km/uur.

Twee aanhoudingen wegens ordeverstoring

BREDA: De politie heeft donderdagnacht twee aanhoudingen verricht tijdens het horecatoezicht in de Bredase binnenstad. Rond 01.00 uur werd een 32-jarige Bredanaar aangehouden op de Grote Markt. Hij liep te vervelen en mocht daarom diverse zaken niet binnen. Agenten adviseerden hem de stad te verlaten, maar dat weigerde hij. Uiteindelijk werd hij aangehouden en kreeg hij een proces-verbaal wegens het verstoren van de openbare orde. Datzelfde lot onderging een 19-jarige Bredanaar tegen 03.00 uur op de Vismarkstraat. Hij was dronken en wilde niet luisteren naar de politie. Hij mocht zijn roes uitslapen op het bureau en kon vrijdagmorgen met een bekeuring naar huis.

Over horecatoezicht

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken.

Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig en karaktervol.

Gewapende overval op woning in Rijsbergen

RIJSBERGEN: Drie onbekende mannen hebben vrijdagmorgen rond 05.00 uur een gewapende overval gepleegd op een woning aan de Gommersstraat. De 52-jarige bewoner werd gewekt en moest meelopen naar zijn kantoor aan huis waarin zich een agentschap van een bank bevindt. De overval gebeurde onder bedreiging van een vuurwapen een mes. Ook de 17-jarige zoon van de man was onder dwang mee naar beneden genomen. Met een geldbedrag zijn de drie overvallers, die een bivakmuts droegen en donker waren gekleed, weer vertrokken. De 52-jarige man zag toen kans het alarmnummer 112 te bellen. Hij heeft zich door ter plaatse gekomen ambulancepersoneel laten behandelen aan een hoofdwond, veroorzaakt door een klap van een van de overvallers met het vuurwapen. De technische recherche heeft een sporenonderzoek opgestart. Ook hebben agenten in de buurt van de woning met een hond gezocht. Voor de bewoners is Slachtofferhulp ingeschakeld. De politie is vrijdagmorgen ook direct met een buurtonderzoek begonnen.

Auteur: Andre van den Hul