Virtuele Kindertop is van start gegaan

vrijdag 13 april 2007

Kinderen, ouders, leraren en leidsters in de kinderopvang kunnen vanaf nu hun mening geven aan staatssecretaris Sharon Dijksma. Gisteren is de Virtuele Kindertop gelanceerd.

Op de website Op weg naar de Kindertop, die gisteren op BredeSchool De Horizon in Delft is gepresenteerd, kan worden gereageerd op prikkelende stellingen en actuele zaken in het onderwijs. Ook kan men polls invullen. Dijksma wil de kinderen die de beste ideeën achterlaten in de virtuele ideeënbus uitnodigen om op Prinsjesdag naar Den Haag te komen. Leerlingen en leraren kunnen in zelfgemaakte videofilmpjes laten zien waarom hun school de verkiezing 'Topschool van Nederland' moet winnen.

De opbrengsten van de Virtuele Kindertop worden gebruikt tijdens de Kindertop die staatssecretaris Dijksma samen met minister André Rouvoet (Jeugd & Gezin) op 6 juni houdt. Met de website op Kennisnet worden alle kinderen, en hun docenten, op de basisscholen bereikt. De Virtuele Kindertop en de Kindertop zijn onderdeel van de eerste 100 dagen van het kabinet, waarvan het gisteren precies de 50e dag was.

Het bezoek aan Delft is onderdeel van de bustournee die de bewindslieden naar instellingen en projecten brengt die met jeugd bezig zijn. Het congres op 6 juni, waar verschillende partijen praten over wat er te verbeteren valt op de scholen, is de afsluiting daarvan.

Klik hier om naar de website 'Op weg naar de Kindertop' te gaan.