Profect heeft in Het Anker op grote schaal LED verlichting elementent


Zalencentrum Het Anker in Wierden is kleurrijk heropend

ENTER, 20070413 -- Op 22 maart j.l. heropende Zalencentrum Het Anker in Wierden na een omvattende verbouwing feestelijk haar deuren. Profect heeft in Het Anker op grote schaal LED verlichting elementen toegepast. Vanaf de carnaval tot aan de feestelijke heropening op 22 maart j.l. is door Profect in samenwerking met Het Anker in een record tempo de grote zaal omgetoverd tot een magisch festijn van kleuren en lichtshows. Ook de reclame en agenda borden buiten zijn door Profect van LED verlichting voorzien. De volgende LED verlichtingselementen zijn door Profect in Het Anker toegepast.

De achterwand van het grote podium wordt aangelicht door LED RGB Omit 3x3W spots, die deze achterwand wisselend in een andere kleur kunnen zetten. Een zeer fraai en stijlvol podium opleverend. Langs de randen van het podium heeft Profect de LED safestairs zwarte profielen met blauwe LED's gemonteerd, waardoor een bijzondere omlijsting van het podium ontstaan is, welke tevens de gasten waarschuwt voor het op- en afstappen. De onderste podium omlijsting is voorzien van Perspex waarachter door Profect de LED RGB Colourcove slang is gemonteerd, zodat het podium lijkt te zweven op een gekleurde ondergrond.

De 2 grote baropstellingen in de zaal, welke opdeelbaar is in twee afzonderlijke zalen, zijn onder de koof van het bar bovenblad voorzien van LED RGB Colourcove slang, waardoor de onderkant van de bar naar wens van kleur kan veranderen. Het flessen en glazendeel boven de bar is voorzien van een Perspex voorzijde, waarachter eveneens LED RGB Colourcove is geplaatst, zodat ook de bovenzijde van de bar in de kleurenshow kan participeren. Onder in het glazen en flessen deel van de bar zijn LED Omit spots gemonteerd in de kleur warm wit.



De koven in het plafond zijn voorzien van vele tientallen meters LED RGB Colourcove X-bright, waardoor de omlijsting van de koven door de gehele zaal (of de afzonderlijke twee zalen) in een rustig tempo van kleur kunnen veranderen. Met name deze koofverlichting maakt dat de zaal een zeer exclusieve en stijlvolle uitstraling krijgt, die niet alleen bij bruiloften en feestpartijen, maar ook bij vergaderingen en andere evenementen aangepast kan worden aan de gewenste stemming.

Om de zaal een extra stuk klasse mee te geven heeft Profect samen met Kienhuis Verlichting uit Rijssen een 30-tal lampen in trossen van 3 opgehangen. Over de zaal verspreid zijn 6 x 3 lampen van 100 x 70cm in de combinatie Organza rood, zwart en zilver opgehangen. In de hoeken van de zaal zijn 4 x 3 lampen van 70x30cm opgehangen in dezelfde kleurcombinatie. Deze Organza lampen met kroonluchter geven extra cachet aan deze fraaie vernieuwde zaal.

Boven de dansvloer heeft Profect een echte "blikvanger" gerealiseerd. Binnen een stoffen cilinder van 400x40cm heeft Profect een drietal cilinders van 140cm geplaatst, variërend in hoogte van 60, 80 en 100cm. De binnenrand van de grote cilinder en de drie 140cm cilinders zijn voorzien van LED RGB Colourcove, waardoor deze gehele blikvanger elke cilinder afzonderlijk van kleur kan laten veranderen. De blikvanger wordt van buitenaf aangelicht door een 4-tal MARTIN MANIA water en vuur effecten, en binnen in de blikvanger zijn 3 MARTIN MANIA Scanners gemonteerd die kleuren en figuren op de dansvloer kunnen projecteren.

Als de gehele zaal in showmode gaat, dan zal elke bezoeker diep onder de indruk raken van het kleurspel dat hem/haar wordt aangeboden. Daarnaast is Het Anker er van verzekerd dat de energierekening prettig laag blijft, omdat de LED verlichting zeer weinig vermogen vraagt. Daarnaast is de lange levensduur (60.000 uur minimaal) een zeer plezierige bijkomstigheid, maar ook het gegeven dat LED verlichting geen warmte afgeeft is voor de bezoekers uiterst aangenaam.

Voor de eenvoudige bediening van de gehele LED verlichting en MARTIN effect verlichting in de grote zaal, heeft Profect de software Lightjockey geïnstalleerd. De rode knoppen zijn voor de LED lichtelementen in de ene zaal en de groene knoppen voor de LED lichtelementen in de andere zaal. Indien beide zalen tot een grote zaal gecombineerd worden, zijn er diverse programma's aangebracht voor een op elkaar afgestemd kleurenpatroon. In totaal zijn ca. 800 programma's voor de verschillende LED elementen in deze DMX-controller software aangebracht. De bediening werkt middels een simpele druk op het betreffende vakje op de Touchscreen

Profect wenst de heer en mevrouw Griffioen veel succes en jarenlang plezier met de uiterst fraaie en unieke LED verlichting en design lampen.

Wij raden elke Wierdenaar aan de komende tijd een kijkje te gaan nemen bij Het Anker en de sfeer te proeven. Uiteraard wel even met de heer en mevrouw Griffioen overleggen van te voren. Mocht u iets te vieren hebben, dan zal deze ambiance zeker een grote indruk op uw gasten maken.





Ingezonden persbericht