Ingezonden persbericht


Rotterdam, 20 december 2006

Nieuwe editie van Rotterdams kunstenfestival Motel Mozaïque

Motel Mozaïque breidt uit met de twee nieuwe festivallocaties Lantaren/Venster en Off_Corso en presenteert de eerste namen van het programma

Het kunstenfestival Motel Mozaïque vindt in 2007 voor de zevende opeenvolgende keer plaats, en wel van donderdag 12 tot en met zondag 15 april. Motel Mozaïque staat ook in het komende jaar garant voor een mooie en bruisende mix van muziek, beeldende kunst en performance, evenals voor bijzondere gidsentochten en slapen in kunst of op alles behalve alledaagse locaties.

Motel Mozaïque vindt plaats op minimaal vier vaste festivallocaties, namelijk de Rotterdamse Schouwburg, TENT., en de nieuwe aanwinsten Lantaren/Venster en Off_Corso. Mogelijk behoort Nighttown (of een deel ervan) ook tot de festivallocaties.

Het multidisciplinaire festival heeft innovatieve, gedreven kunstenaars en artiesten uitgenodigd. De eerste acts die zijn bevestigd zijn !!! (zevenkoppige groovy gitaarband uit New York, die zijn invloeden haalt uit de funk en de punk; uit te spreken als en ook wel bekend als Chk Chk Chk), Priestbird (Amerikaanse band die tot voor kort door het leven ging als Tarantula AD), 120 Days (Noors viertal, volgens de New York Times "A contemporary gloss on Kraftwerk, or a keyboard-heavy take on the dance-punk of DFA Records"), A Silver Mt. Zion (Canadese band met leden van Godspeed You! Black Emperor) en Fujiya & Miyagi (Engels disco-punk trio) op muziekgebied. Theater is er van het Amsterdamse gezelschap Opium voor het Volk (met de voorstelling 'Blind' die vertelt over de vlecht van vrije tijd, geld en geluk) en een groep studenten van Toneelschool Arnhem die de gasten van Motel Mozaïque even uit de hectiek van het festival licht voor mooie, indringende verhalen. Op gebied van beeldende kunst is het project 'Kimberly Clarke' te zien tijdens Motel Mozaïque. Kimberly Clark vormt het pseudoniem voor de drie kunstenaars Iris van Dongen, Ellemieke Schoenmaker en Josepha de Jong. Rotterdam is hun basis, maar in de afgelopen vier maanden hebben zij furore gemaakt en hun sporen achtergelaten in gerenommeerde kunstinstellingen in Parijs, Athene en Londen.

Spoedig volgen er meer namen van het programma van Motel Mozaïque festival 2007.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor Motel Mozaïque start nog voor het einde van het jaar. Er zijn vijf verschillende kaarten verkrijgbaar:

Dagkaart programma voor vrijdag 13 april 2007 26 Euro Dagkaart programma voor zaterdag 14 april 2007 26 Euro Passe-partout programma voor 13 én 14 april, exclusief slapen 47 Euro Slaapkaart voor vrijdag 13 april 2007, inclusief ontbijt 20 Euro Slaapkaart voor zaterdag 14 april 2007, inclusief ontbijt 20 Euro (Deze prijzen zijn exclusief eventuele administratie- en reserveringskosten)

Deze kaarten zijn te koop bij de grotere postkantoren, VVV-kantoren, Free Record Shops en GWK station filialen, via de Ticketlijn (0900 300 1250) en www.ticketservice.nl. Binnenkort gaat in Rotterdam ook de voorverkoop van dagkaarten en passe-partouts bij de Rotterdamse Schouwburg, Plato en Velvet Music van start.

***