Gemeente Heerlen

Sintermeertencollege en sportverenigingen samen actief tijdens Nationale Sportweek van 13 t/m 21 april

Sintermeerten; samen sportief!

Het Sintermeertencollege in Heerlen laat als één van de eerste scholen in Nederland leerlingen zoveel mogelijk bewegen. Want hoe meer kinderen sporten, hoe actiever ze zijn en hoe beter de resultaten. Daarom ontwikkelde het Sintermeertencollege samen met de gemeente Heerlen het breedtesportproject 'Sintermeerten; samen sportief!' Brug- en tweedeklassers maken begin april op school kennis met verschillende sporten en verenigingen en volgen daarna gratis een les bij de vereniging.

Vlak voor de Nationale Sportweek, van 13 t/m 21 april, krijgen de leerlingen uit de brug- en tweedeklassen van het Sintermeertencollege de kans om aan zoveel mogelijk sporten te snuffelen. Elke sportvereniging uit Heerlen, Nuth en Voerendaal kan zich opgeven om tijdens deze week introductielessen te komen geven. Na de introductielessen wordt bij de kinderen een sportinteressetest afgenomen. Hierna kunnen zij een keuze maken voor een vervolgles in maximaal drie sporten. Voor deze lessen krijgen zij een sportcoupon, die zij bij de vereniging naar keuze kunnen inleveren voor een gratis les. Deze vindt tijdens en na de Nationale Sportweek plaats.

De gemeente Heerlen financiert, ontwikkelt en ondersteunt een veelheid aan sportprojecten. Doel van het project moet dan wel zijn dat het mensen stimuleert om meer te gaan bewegen en gezonder te gaan leven. Inmiddels hebben vele kinderen kennisgemaakt met sport, onder andere via enkele projecten in het basisonderwijs, zoals het sportkennismakingsproject 'de sportieve school', de tweejaarlijkse 'Jeugd Olympische Dag' en de verschillende schoolsporttoernooien. Het breedtesportproject 'Sintermeerten; samen sportief!' sluit perfect aan bij de doelstelling van de gemeente Heerlen. Ook de gemeenten Nuth en Voerendaal ondersteunen het project van harte.

Oproep
Sportverenigingen die mee willen doen aan het project 'Sintermeerten; samen sportief!' kunnen zich via het formulier, dat ze per post hebben ontvangen, inschrijven. Hebben verenigingen vragen of geen inschrijfformulier ontvangen, dan kunnen ze contact opnemen met Jean Eijkenboom, tel. 045-5711664 of mailen naar jeijkenboom@sintermeerten.nl. Voor de sportclubs is dit een uitgelezen kans voor ledenwerving.

HEERLEN, 29 januari 2007
Concernstaf Communicatie
Lydia Jongen
(045) 560 40 70
persvoorlichting@heerlen.nl