Honderden activiteiten tijdens Nationale Sportweek

vrijdag 30 maart 2007

Donderdag 19 april is het de Dag van School en Sport. Een onderdeel van de Nationale Sportweek waarbij honderden activiteiten worden georganiseerd.

De Nationale Sportweek wordt dit jaar (13 tot en met 21 april) voor de vierde keer gehouden. Het doel van de week is zoveel mogelijk Nederlanders aan het sporten te krijgen. Elke dag heeft een ander thema, op 19 april is dat School en Sport. Dan kunnen kinderen overal in het land meedoen aan sportieve activiteiten. Een lange lijst, van open korfbaltraining in Aalten, tot buitenspelen met je eigen materiaal in Zwolle, is te vinden op de website van de Nationale Sportweek.

Ambassadeur van de Dag van School en Sport is presentator Jochem van Gelder. Over het thema zegt hij: Aandacht op school voor sport is heel erg belangrijk. Scholen moeten daarin ook hun verantwoordelijkheid nemen, het is voor veel kinderen dé plek om kennis te maken met sport. En sport is verreweg de leukste en beste vrijetijdsbesteding die er is. Sport is ook fantastisch om samen met vriendjes te ondernemen. Veel jongeren haken af op een leeftijd tussen de 14 en18 jaar, dan is het ineens niet cool genoeg om te sporten. Juist dán moet school in actie komen. Nodig wat leuke verenigingen uit voor een demonstratie, laat leerlingen zien wat ze vlakbij, in hun buurt kunnen kiezen. Ik ben ervan overtuigd dat er voor ieder kind wel een sport te vinden is die bij hem of haar past.

Klik hier voor meer informatie. Zie het origineel