Ingezonden persbericht


NATIONALE SPORTWEEK 2007

De vierde Nationale Sportweek staat alweer voor de deur. Van vrijdag 13 april tot en met zaterdag 21 april staat heel Nederland in het teken van sport. Iedere dag in de Nationale Sportweek staat een bepaalde tak van sport centraal. Zo is het bijvoorbeeld maandag 16 april de Dag van de Wintersport, woensdag 18 april de Dag van de Watersport en zaterdag 21 april de Dag van de Loop- en Wandelsport. Sportverenigingen, scholen en gemeenten organiseren in het hele land bijna 1800 sportieve activiteiten, van proefduiklessen en kennismakingslessen spinning tot voetbaltrainingen en wandeltochten. Iedereen kan hieraan meedoen en zo zelf zien en ervaren dat sporten leuk is, dat het goed voor je is en dat er altijd een sport in de buurt is die bij je past. Dit jaar roepen we bovendien iedereen op om samen te sporten. 'Regel een sportdate!'is het thema van de Nationale Sportweek 2007. Want dat maakt sporten extra leuk. Als elke sporter in deze week één niet sporter overhaalt om mee te gaan sporten slaat de sport een enorme slag!

Dit jaar heeft de Nationale Sportweek zich verbonden aan een goed doel: het Jeugdsportfonds. Het Jeugdsportfonds wil tijdens de Nationale Sportweek 1000 sportdates realiseren voor kinderen uit gezinnen die van een uitkering rond moeten komen.

Een groot aantal BN'ers ­ waaronder Marco Borsato, Frits Wester, Jochem van Gelder, Yvonne van Gennip, Foppe de Haan en Bas Muijs - zet zich als ambassadeurs van de Nationale Sportweek in om heel Nederland aan het sporten te krijgen. Zij laten zien dat ze ondanks een drukke agenda toch regelmatig tijd vrij maken om te sporten.

Wij en onze ambassadeurs hopen dat wij ook met u een sportdate kunnen regelen. Wij nodigen u graag uit voor de opening van de Nationale Sportweek op 13 april op de Dam in Amsterdam en voor de verschillende landelijke evenementen die wij samen met de betrokken sportbonden organiseren. Bij alle evenementen zijn een of meerdere Nationale Sportweek-ambassadeurs aanwezig.

Als u de opening of één van de evenementen bezoekt, krijgt u de gelegenheid om de aanwezige ambassadeurs te interviewen. Als u op de dagen in het Nationale Sportweek-weekindeling klikt krijgt u een omschrijving van de evenementen.

U kunt u hier aanmelden voor de verschillende evenementen. Als u nog vragen hebt, kunt u contact opnemen met Sasja Gerritsen, telefoon: (06) 54 92 10 44, e­mail: sgerritsen@porternovelli.nl.

Graag tot ziens in de Nationale Sportweek!

Met vriendelijke groet,

Hanneke van den Pol
Directeur Stichting Nationale Sportweek