TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 12-04-2007

Televisie
VERMIST
Uitzending vrijdag 13 april
Nederland 1 - 20.30 uur

WANHOPIGE ZOON ROEPT HULP IN VAN VERMIST

Ruim 5 jaar na haar verdwijning klopt Jason, zoon van de Hilversumse Wendy Whitehead, ten einde raad aan bij VERMIST. Hij wil een laatste poging doen om te achterhalen wat er gebeurd is met zijn moeder die op tweede kerstdag 2001 van de aardbodem verdween.

Wendy (50) woonde ten tijde van haar vermissing samen met Engelsman Steve Oldman in een appartement in het centrum van Hilversum. De twee hadden een turbulente relatie die gepaard ging met hevig drankmisbruik en huiselijk geweld. Wendy vertelde een buurman dat Steve een gevaarlijke jongen was en dat ze door hem werd geslagen. Een buurvrouw vond bloed voor de voordeur van het tweetal. En diverse keren moest de politie langskomen vanwege overlast.

Toen Wendy's vader na de kerst van 2001 drie maanden lang niets van zijn dochter hoorde, trok hij bij Steve Oldman aan de bel. Pas toen deed Oldman aangifte van de vermissing. Toen VERMIST de Engelsman met zijn verdachte gedrag confronteerde, had hij inmiddels een nieuwe vriendin en toonde zich onverschillig over het lot van Wendy. De politie had hem enige tijd op de korrel, maar kreeg de zaak niet rond. Oldman bleef zwijgen. Uiteindelijk nam hij het verhaal over de ontspoorde verhouding met Wendy mee in zijn graf: in februari 2003 pleegde Steve Oldman zelfmoord, op een industrieterrein in het Engelse Essex.

Wendy's zoon Jason is nog altijd kapot van het verlies van zijn moeder. Ook na meer dan 5 jaar is hij geëmotioneerd op zoek naar de waarheid. Hij is geschokt wanneer VERMIST hem de oude beelden laat zien van de koele, ongeïnteresseerde Oldman. Herhaaldelijk is hij in tranen wanneer de wrede werkelijkheid over de laatste periode van Wendy's leven hem duidelijk wordt in de verhalen van buurtgenoten.

Verbeten gaat hij, samen met VERMIST, op zoek naar antwoorden. Waar was Wendy, kort voor haar verdwijning, bang voor? Wat betekenen de bloedspetters die in de woning zijn aangetroffen en de verstopte afvoer in hun badkamer? En vooral: is er toch nog een kans, hoe klein ook, dat zijn moeder nog is leven is?