Wessanen NV

Persbericht
Utrecht, 13 april 2007

Wessanen en Rabo Capital fuseren diepvriessnack-activiteiten

Koninklijke Wessanen nv en Rabo Capital hebben een principe-overeenkomst gesloten met betrekking tot de oprichting van een Nieuwe Vennootschap waarin de activiteiten van Habek Snacks en Wessanen op het gebied van kroketten, hamburgers, frikandellen en halal-snacks zullen worden ondergebracht. De gezamenlijk gehouden Nieuwe Vennootschap zal de private label activiteiten op het gebied van diepvriessnacks van Wessanen en de daaraan gerelateerde faciliteiten in Bocholt (B) en Tilburg (NL) verwerven, evenals de activiteiten en faciliteiten van Habek Snacks in Deurne (NL).

Momenteel produceren beide ondernemingen diepvriessnacks voor eigen merken en private label. Het merk Beckers blijft binnen Wessanen en zal worden geleverd door de Nieuwe Vennootschap. Derek de Broekert, directeur van Rabo Capital: "Deze investering past in de investeringsfilosofie van Rabo Capital om minderheidsdeelnemingen te nemen in grote ondernemingen samen met een strategische partner. De goede relatie van Rabobank met Koninklijke Wessanen en de vooraanstaande positie van Rabobank in de Food & Agri sector wordt met deze transactie eveneens onderstreept".

Wessanen zal 60,6% van de aandelen in de Nieuwe Vennootschap houden en Rabo Capital 39,4%. De transactie is kasneutraal voor Wessanen. Henk Spoon, Algemeen Directeur van Wessanen Nederland BV, zegt: "Wij zijn erg blij met Rabo Capital als onze partner in deze Nieuwe Vennootschap. Wessanen profiteert van de synergie die ontstaat door het consolideren van productie op deze volwassen markt. Tegelijkertijd stelt het Wessanen in staat zich te concentreren op haar strategie om merken als Beckers uit te bouwen."

Het initiatief komt voort uit de wens de concurrentiepositie te verbeteren en synergie te realiseren in een zich verder consoliderende markt. Als gevolg van deze fusie en de voorgenomen consolidatie van productieactiviteiten is het de bedoeling dat alle productieactiviteiten verplaatst worden van Tilburg naar de productiefaciliteit van Habek Snacks in Deurne. Chamber of Commerce . Amsterdam 33145851

Wessanen en Habek Snacks voeren gepaste communicatie en overleg met de betreffende werknemersvertegenwoordigers. Zodra dit proces met succes is afgerond, zal een definitieve overeenkomst worden aangegaan. De totstandkoming van de transactie zal dan de goedkeuring van de Mededingingsautoriteiten behoeven.

Concerndirectie
Koninklijke Wessanen nv

Koninklijke Wessanen nv is een in Nederland gevestigd multinationaal voedingsmiddelenconcern dat opereert op de Europese en Noord-Amerikaanse markt. Met de focus op authentieke voeding van hoge kwaliteit hebben wij een productaanbod dat varieert van zuiver natuurlijke en gezonde voedingsproducten tot Premium Taste-producten. Wij streven ernaar de waarde voor onze aandeelhouders voortdurend te vergroten door maximaal gebruik te maken van onze onderscheidende kwaliteiten op het gebied van category & channel management, sterke merken, distributieservices met toegevoegde waarde en transatlantische afstemming.

Habek Snacks is een internationale private label producent van traditionele diepvriessnacks zoals hamburgers, frikandellen, kroketten en halal snacks. Habek produceert vanuit één lokatie in Deurne waarin een aparte halal fabriek is gevestigd.

Rabo Capital, onderdeel van Rabo Private Equity ­ de participatiemaatschappij van Rabobank, neemt minderheidsbelangen van 10 miljoen tot 100 miljoen in Nederlandse ondernemingen met een ondernemingswaarde boven 50 miljoen en fungeert als partner van binnenlandse en buitenlandse investeringsmaatschappijen of strategische partijen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Corporate Communications; tel: + 31 (0)30 29 88 831; e-mail corporate.communications@wessanen.com

Corporate Communications Beneluxlaan 9 . P.O. Box 2635 NL - 3500 GP Utrecht . The Netherlands t +31 30 298 88 31 . f +31 (0)30 298 88 16 corporate.communications@wessanen.com www.wessanen.com


---- --