Telindus versterkt Nederlandse organisatie door overname van ISIT

Heverlee, België en Haarlen, Nederland, 13 april 2007 - Telindus-Belgacom ICT, Europees specialist in ICT-oplossingen en -diensten, heeft alle aandelen verworven van de Nederlandse storage-specialist ISIT.

ISIT is een onafhankelijke storage-integrator met meer dan 15 jaar ervaring. Het bedrijf is gespecialiseerd in netwerkopslagoplossingen, Storage Area Networks, gecentraliseerde back-up-/restoreoplossingen en archivering. ISIT heeft certificeringen van diverse toonaangevende storage-leveranciers waaronder NetApp en EMC. De portefeuille van oplossingen wordt aangevuld met 24x7-support en opleidingen. Met een team van 70 medewerkers behaalde de organisatie in 2006 een omzet van EUR 26 miljoen en een positieve ebitda-marge van 15%.

Roelof Borggreve, CEO van ISIT: "Toetreden tot Telindus verbreedt ons internationaal perspectief. We kunnen de dekking van ons aanbod nu uitbreiden. Hierbij profiteren we van de kennis en de innovatieve oplossingen van Telindus, dat al meer dan 37 jaar actief is en gesteund wordt door de stabiliteit van de Belgacom Groep. Door de integratie met het Nederlandse team van Telindus wordt onze organisatie sterker en krijgen we toegang tot de kritsche massa van de Nederlandse IT-markt."

Telindus is sinds 1986 aanwezig op de Nederlandse markt, met klanten als Havenbedrijf Rotterdam, Casema en Bloemenveiling Aalsmeer. Telindus Nederland telt 137 medewerkers en legt zich toe op beveiliging en beheer van infrastructuur, netwerken en systemen. Daarnaast levert de organisatie zowel strategisch als tactisch advies aan zijn klanten. Door de overname van ISIT breidt Telindus in Nederland zijn portfolio producten en diensten verder uit. Daarmee wordt een goede basis gelegd voor het aanboren van de Nederlandse Managed Services markt.

Ronald Everaert, President en CEO van Telindus Group: "Convergentie is een belangrijke tendens in de ICT-sector en Telindus-Belgacom ICT is daarin een voorloper. Daar het duidelijk is dat de storage-markt convergeert met netwerken en op die manier aan onze kernactiviteiten raakt, wil Telindus maar al te graag internationaal voortbouwen op de kennis van ISIT. Met ISIT halen wij een geweldig team binnen dat over gevestigde klantenrelaties en sterke competenties beschikt. Ik heet het team van harte welkom in onze organisatie."

Over Telindus
Telindus is een internationaal ICT bedrijf dat ICT oplossingen en diensten aanbiedt. Telindus is werkzaam als partner voor sourcing en oplossingen die inspelen op de behoeften van de bedrijfs- en openbare sector. Telindus biedt beveiligde geconvergeerde netwerken aan, en beveiligde systemen en applicaties, onderbouwd met management- en ondersteunende diensten.

Met meer dan 37 jaar ervaring in ICT investeert Telindus aanzienlijk in expertise om moderne IT en telecommunicatie infrastructuren gedurende hun volledige levenscyclus te onderhouden. Als ICT integrator heeft Telindus een benijdenswaardige klantenlijst en strategische partnerships met vooraanstaande leveranciers uitgebouwd die een solide basis biedt voor ondernemingen, telecombedrijven en overheidsinstanties die op zoek zijn naar ICT-oplossingen.

In januari 2006 sloot Telindus zich aan bij de Belgacom Groep om de IT Services afdeling te worden van een nieuwe business leader in de markt. Belgacom SA/NV is het leidende telecombedrijf in België en marktleider in een groot aantal domeinen, waaronder telefoondiensten voor vaste lijn, mobiele communicatiediensten, breedband data en Internet diensten. Samen bouwen Belgacom en Telindus aan een Belgische kampioen in het Europese IT landschap, met een uniek aanbod dat connectiviteit en IT diensten verenigt. www.belgacom.be

Telindus behaalde totale opbrengsten van 702 miljoen EUR in 2006. Met een vakkundig, internationaal team van 2.753 werknemers is Telindus aanwezig in 14 landen in West-Europa, Zweden, Hongarije, China en Thailand. Het hoofdkwartier van Telindus bevindt zich in Belgium. www.telindus.com

Over ISIT BV
Steunend op 15 jaar ervaring weet ISIT exact welke opslagproducten beschikbaar zijn. ISIT test de kwaliteit en de toepasselijkheid uit van de diverse hardware- en softwarecomponenten en werkt samen met belangrijke fabrikanten, zoals Bakbone, Commvault, Decru, EMC, NetApp, Riverbed, Sun, Symantec en Quantum. ISIT heeft partnerschapovereenkomsten gesloten met deze leveranciers, wat het in staat stelt de laatste ontwikkelingen om te zetten in innovatieve opslagoplossingen. Dankzij het gespecialiseerde opleidingsinstituut van ISIT en gecertificeerde specialisten waakt ISIT erover dat de noodzakelijke kennis voor het beheer van de ondernemingssystemen van zijn klanten in de organisatie van deze laatsten wordt geïmplementeerd. ISIT kan sterke referenties voorleggen op het gebied van gezondheidszorg, zoals het VUmc en het Ziekenhuis Slotervaart in Amsterdam en Sint Jansdal in Harderwijk. Andere referenties zijn TPG Post, TU Eindhoven, Menzis, Debitel en Philips.

Contact
Telindus Group
Hans Ooms
Corporate Communication
Tel: +32 (0) 16 38 20 98
Hans.Oom(at)telindus.com

Telindus Nederland
Karin Van Ieperen
Tel: +31 30 2477 542
Karin.vanieperen(at)telindus.nl

ISIT BV
Roelof Borggreve
Tel: +31 (0) 35 695 61 11
RBorggreve(at)isit.nl

Belgacom
Press Relations
Haroun Fenaux
Tel: +32 (0) 2 202 48 67
Haroun.Fenaux(at)belgacom.be