Ingezonden persbericht



---


PERSBERICHT Utrecht, 13 april 2007

Specialistische Reisorganisatie in Wellness en Medisch Toerisme gaat van start.

Vanaf heden is Nederland een reisorganisatie rijker. Niet weer de zoveelste aanbieder van nog mooiere reizen naar nog mooi- ere bestemmingen, maar een nieuw concept in de toeristische branche. Treat & Travel BV is een nieuwe activiteit van De Reisspecialisten Groep BV, een keten van gerenommeerde en gespecialiseerde reisorganisaties. Hiertoe behoren o.a. De Boer en Wendel, Panta Reizen, Isropa Reizen en Zeetours Cruises. Treat & Travel BV is er voor klanten die naar het bui- tenland willen om daar een medische, cosmetische of wellness-behandeling te ondergaan. De bestemmingen waar momenteel de meeste behandelingen worden uitgevoerd zijn Turkije, Thailand en Zuid-Afrika.

Wat is medisch toerisme?
Dit zijn reizen die vrijwillig (zonder medische urgentie) ondernomen worden om in het buitenland bijvoorbeeld een cosmetische of medische behandeling te ondergaan, een medische check-up te laten doen of voor het genoegen in een kuuroord of well- ness-(spa)resort te verblijven.

Waarom kiezen voor een behandeling in het buitenland? De kwaliteit staat voorop, maar er zijn andere redenen. De door Treat & Travel geselecteerde specialisten en klinieken bieden optimale aandacht en service aan onze klanten. Een medisch specialist die alle tijd neemt en die werkelijk een luisterend oor heeft voor de individuele wensen en behoefte van zijn patiënt. Zorgzame verpleging waar geen moeite te veel voor is. Alhoe- wel Treat & Travel niet kiest voor de goedkoopste aanbieders in het buitenland (maar voor de beste), is de prijs van de be- handeling ínclusief een toeristisch arrangement in veel gevallen gelijk aan of goedkoper dan de behandeling in Nederland. Door de combinatie van een medische behandeling en een vakantie is de klant én goedkoper uit, hoeft géén extra vakantie- dagen op te nemen én kan genieten van al het moois dat de reisbestemming te bieden heeft. "Last, but not least", na de medi- sche behandeling kan de klant herstellen in alle privacy, zónder meewarende blikken van collega's of buren, in alle com- fort, zónder een beroep te hoeven doen op de omgeving voor hulp.

Welke behandelingen?
Een greep uit het aanbod aan medische behandelingen is:
- cosmetische chirurgie: ooglid-, neus- of borstcorrecties, facelifts of wenkbrauwlifts
- oogheelkunde: ooglaserbehandelingen, lensimplantaten of staaroperaties
- tandheelkunde: kronen, bruggen, schildjes, bleken of implantaten
- preventieve gezondheidsonderzoeken / check-ups
- orthopedie: knie- en heupoperaties

Waarom Treat & Travel?
De geselecteerde klinieken en specialisten voor de medische behandelingen zijn van medisch hoogstaand niveau. De klinie- ken zijn internationaal gecertificeerd met ISO of Joint Commission International. Bovendien zijn ze gekeurd en goed bevonden door de Eurocenters van de Europeesche Verzekeringen. Met de Europeesche zijn tevens speciale reis- en annuleringsverze- keringen ontwikkeld. Ook in Nederland zijn er samenwerkingsverbanden met specialisten en klinieken voor eerste consult, vooronderzoek en nazorg, waaronder Contour Kliniek in Bussum en World Eye Centers in Amsterdam. Daarnaast stelt Treat & Travel een volledig op maat reis-arrangement samen, waarbij de behandeling centraal staat. Hierin zijn opgenomen internatio- nale vluchten, accommodaties, eventuele excursies én ­ van groot belang ­ begeleiding ter plekke. Tot slot biedt het lidmaat- schap van de ANVR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden en de Stichting Calamiteitenfonds Reizen ook financiële en juridi- sche zekerheden voor de klant.

Geen chirurgische ingreep, maar lekker verwend en vertroeteld worden? Op het gebied van wellness- en schoonheidsbehandelingen biedt Treat & Travel een breed scala aan mogelijkheden. Van detoxtherapie tot hot-stone-massage, van ayurveda tot stoombad en van acupunctuur tot chocoladetherapie. De behandelin- gen worden aangeboden in luxe en mooi gelegen wellness en spa-resorts over de hele wereld. Voor deze verwen- arrangementen ligt bij Treat & Travel de nadruk op exotische bestemmingen zoals Jordanië, Turkije, Indonesië, Maleisië, Zuid- Afrika en Thailand, maar ook andere bestemmingen kunnen aangeboden worden door het concept van maatwerk- arrangementen. Kortom: lekker ontspannen en genieten met veel aandacht voor body, mind & soul.