Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Festival Classique schrijft wedstrijd uit

KONINKLIJKE COMPOSITIE: COMPONEER EEN MUZIEKSTUK VOOR PRINSES ARIANE WILHELMINA MÁXIMA INEZ

Amsterdam, 13 april 2007 - Om de geboorte van prinses Ariane Wilhelmina Máxima Inez te vieren, schrijft Festival Classique een unieke wedstrijd uit: componeer een muziekstuk ter gelegenheid van de geboorte van prinses Ariane. Het Festival biedt Nederland hiermee de mogelijkheid een oude traditie in ere te herstellen om een ode te componeren voor de nieuwste Oranje-telg. Het winnende werk wordt tijdens Festival Classique ten gehore gebracht op het hiervoor zeer toepasselijke Hofvijverpodium. Iedereen is dan van harte welkom om te komen luisteren.

Vroeger was het een traditie dat componisten uit eigen beweging muziek componeerden ter gelegenheid van de geboorte van een Koninklijke baby. Om dit mooie initiatief in ere te herstellen vraagt Festival Classique iedereen in Nederland, speciaal voor onze nieuwe prinses, een Koninklijke Compositie te schrijven.

Om alle inzendingen te beoordelen en een uiteindelijk werk te kiezen is speciaal hiervoor een vakjury samengesteld. Inzenden van muziekstukken kan tot 15 mei 2007 via IdtV, Postbus 12010, 1100 AA Amsterdam of via festival@festivalclassique.nl

Iedereen kan meedoen. Van jong tot oud, van ervaren componist tot iemand die nog nooit een noot heeft geschreven. Het idee kan ingezonden worden als bladmuziek, maar ook als melodie op cd of via de e-mail. Festival Classique zorgt ervoor dat de winnende compositie speelklaar wordt gemaakt en ten gehore gebracht wordt door artiesten van het festival, zaterdag 16 juni op het Hofvijverpodium. Het Hofvijverpodium is een van de drie buitenpodia van het festival waar gedurende de drie festivaldagen verschillende gratis optredens te zien zijn.

Festival Classique
Festival Classique, dat van 15 tot en met 17 juni 2007 plaatsvindt in de binnenstad van Den Haag, is een festival waar genieten van klassieke muziek centraal staat. Op 20 podia brengen 650 musici ruim 150 concerten ten gehore. Een greep uit het aanbod van Festival Classique is, naast het slotconcert van Jessye Norman op zondagavond, het Brodsky Qwartet, Maxim Vengerov, Charlotte Margiono, Freiburger Barockorchester, Ronald Brautigam, King's Singers, Pieter Wispelwey en het Residentie Orkest o.l.v. Neeme Järvi. Ook zal een speciaal concert gegeven worden met muziek uit de archieven van het Koninklijk Huis. Dagkaarten voor het festival, welke recht geven op het bezoeken van drie besloten concerten, zijn te verkrijgen via www.festivalclassique.nl of via het Haags Uitbureau tel 0900 - 828200 (40 cpm).

Festival Classique is een initiatief van IdtV Events & Promotions en wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, de AVRO, IdtV en hoofdsponsor Alex Beleggersbank.



Ingezonden persbericht