Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

VERGRIJZING EN JURIDISERING VEROORZAKEN GROOT TEKORT AAN PENSIOEN EN ACTUARIEEL SPECIALISTEN

Amsterdam, 13 april 2007 - Pensioen en actuarieel specialisten zijn schaars en die schaarste zal de komende tijd alleen maar toenemen. Veel actuarissen gaan momenteel met pensioen en de aanwas van jong talent blijft achter. De nationale en internationale juridisering dragen vooral bij aan de schaarste in de pensioensector. De huidige wetgeving zorgt ervoor dat de eisen die gesteld worden ten aanzien van verslaglegging en pensioenbeheer steeds hoger zijn. Financieel specialist Rekenmeesters heeft daarom per 1 april 2007 haar dienstverlening uitgebreid met een nieuwe tak: Rekenmeesters Pensioen & Actuarieel Specialisten. Medewerkers kunnen via het Actuarieel Instituut in Woerden een opleiding volgen waardoor ze zich binnen twee jaar volwaardig actuarieel rekenaar mogen noemen. Rekenmeesters legt de focus van haar activiteiten op kwaliteit in het midden en hogere segment van de markt.

Er is de afgelopen tijd veel veranderd binnen de verzekeringswereld. Dit heeft de nodige administratieve consequenties voor verzekeraars, pensioenfondsen en intermediairs. Nederland heeft de neiging om alles in het zakelijk verkeer formeel vast te leggen en met name steeds meer in juridische termen, inclusief de daarbij behorende juridische ondersteuning. Dit zorgt voor een grote vraag naar jonge pensioen en actuariële talenten. Rekenmeesters Pensioen & Actuarieel specialisten speelt door het opstarten van haar nieuwe activiteit in op deze trends. Het bedrijf richt zich met deze tak op de arbeidsbemiddeling van relatiebeheerders, juristen, actuariële rekenaars en analisten, actuarissen en rekentechnische medewerkers. De persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers is het uitgangspunt binnen de tak.

Albert Allmers, commercieel directeur van financieel dienstverlener Rekenmeesters: "We verwachten met deze nieuwe propositie op korte termijn de leidende partij te worden in het midden en hogere segment van de pensioenmarkt. De eerste lichting actuarieel specialisten zal deze week hun studie afronden en de eerste opdrachtgevers hebben zich al bij ons gemeld". De bedrijfsvoering van de tak ligt in handen van Frans Roodbol (38). Hij heeft een jarenlange ervaring als pensioen professional bij onder meer grote banken en pensioenverzekeraars en als adviserend intermediair in de markt van arbeidsbemiddeling.

Rekenmeesters Pensioen & Actuarieel Specialisten is een autonoom onderdeel van de beursgenoteerde Vedior holding die wereldwijd behoort tot de top drie adviesbureaus op het gebied van arbeidsmobiliteit.

Noot aan de redactie:

Over Rekenmeesters
Om de kwaliteit van hun werk te waarborgen verenigden de meesters zich vroeger in gilden. Voor kandidaten werden strenge maatstaven aangelegd. Vandaag de dag werkt het bij Rekenmeesters nog net

zo. Kwaliteit is de basis onder alle activiteiten. Het werkveld van Rekenmeesters is finance en de hoofdactiviteit van het bedrijf is het inzetten van financieel specialisten.

Om de markt optimaal te kunnen bedienen, zijn er twee onderdelen: Rekenmeesters Projecten en Rekenmeesters Werving & Selectie. Rekenmeesters Projecten zorgt voor een flexibele inzet van de juiste financiële en administratieve specialisten, op ieder niveau. Deze mensen zijn bij Rekenmeesters in dienst en worden projectmatig ingezet bij opdrachtgevers. Dat zijn met name top 1000 bedrijven in de handel en industrie, not-for-profit organisaties en (semi)overheidsorganen. Rekenmeesters Werving & Selectie bemiddelt tussen opdrachtgevers en specialisten op financieel, economisch en administratief gebied, voor functies in vast dienstverband. Het niveau varieert van mbo-plus tot en met postdoctoraal.

Tot de opdrachtgevers van Rekenmeesters behoren zowel multinationals als middelgrote en kleine ondernemingen in handel, industrie, zakelijke en financiële dienstverlening, not-for-profit organisaties en (semi-) overheidsorganen. Rekenmeesters is onderdeel van de Vedior groep. Dit biedt de mogelijkheid de grenzen van haar dienstverlening continu te verleggen. Het beursgenoteerde Vedior N.V. behoort wereldwijd tot de top drie adviesbureaus op het gebied van arbeidsmobiliteit.

Marianne de Bruijn

ACA/JES communicatie
Valschermkade 18
1059 CD Amsterdam
Telefoon: 020 - 4711511
Mobiel: 06 - 14441398
Mail: marianne.de.bruijn@aca-jes.nl Internet: www.aca-jes.nl


---- --