SP Tilburg


SP Tilburg en TilburgZ bloggen video's

13-04-2007 * De lokale website van de SP Tilburg en de digitale Cultuurzone TilburgZ gaan opnieuw een samenwerking aan. De video's van SP Web TV zijn voortaan ook te bekijken op de TV-pagina van tilburgz.nl. Videobloggen is de nieuwste hype op internet en maakt van burgers en kleine organisaties heuse digitale omroepen.

Ruim een jaar geleden begon de SP Tilburg met 'Web TV' op hun lokale site, in navolging - en opvolging - van de in 2005 gestartte SP Webradio. Video-items worden nu met enige regelmaat geïntegreerd in de nieuwsberichten op de SP website. Omdat met name YouTube en Google Video populaire platforms zijn voor particuliere video's, heeft de SP Tilburg ook daar inmiddels accounts geopend.

De video's van SP Tilburg worden nu door TilburgZ vanuit Google-Video ingelezen en zijn te bekijken binnen de context van deze digitale cultuurzone. TilburgZ verenigde ruim een jaar geleden al de lijsttrekkers van de gemeenteraadsverkiezingen op haar website door hen allen een weblog te geven. Daar wordt nog altijd druk op gediscussieerd.

Web TV is relatief nieuw en wordt door TilburgZ zelf geproduceerd. De SP is de eerste partij in Tilburg die Web TV als middel heeft ingezet, en beide sites zijn dan ook blij op deze manier opnieuw met elkaar te kunnen samenwerken en anderen te inspireren de digitale mogelijkheden zo optimaal te gebruiken. Naast de eigen producties en SP Web TV is ook Brabants Dagblad TV te bekijken op www.tilburgz.nl/fitv Zie ook:

* SP Web TV
* TilburgZ Cultuurzone
* SP YouTube
* SP Blogspot www.tilburg.sp.nl