Time : 10:43:45
Date : 13 April 2007
Sender Name: CMRV Christelijk Maatschappelijk Réveil Vlaanderen

C'AXENT START CAMPAGNE VERKIEZINGEN
De beweging lanceert haar "Zevenpuntenpakket"

Christelijk geïnspireerd politiek bedrijven, daar lijkt een beetje een taboe rond te bestaan. Alsof het christelijke gedachtegoed alleen maar 'iets van vroeger' zou zijn en (dus) niet meer relevant voor onze tijd.. C'axent ziet dat geheel anders en wil op een eigentijdse manier christelijke waarden opnieuw in de Belgische politiek aan bod laten komen, in elk geval meer dan het op dit moment gebeurt. Daarbij gaat het niet om vage principes of 'het morele vingertje', maar om concrete oplossingen voor concrete vraagstukken.

C'axent - hoewel geen politieke partij - neemt deel aan de verkiezingscampagne. De beweging mengt zich volop in het debat met haar "zevenpuntenpakket", dat een christelijke politieke visie verwoordt op heel wat terreinen van de samenleving. Het spreekt zich uit over uiteenlopende onderwerpen, gaande van gezin, over jeugd, bio-ethiek, kansarmoede, asielbeleid en ontwikkelingssamenwerking naar ecologie en economie. C'axent roept alle christelijk geïnspireerde politici op om van deze zeven punten krachtige thema's te maken tijdens de regeringsvorming van 2007. Dit christelijk politiek memorandum wordt ondersteund door een breed scala van kerkelijke, politieke en maatschappelijke groepen en individuen.

Om haar ideeën onderwerp van discussie te maken, opende C'axent een weblog, bereikbaar vanaf haar website (www.caxent.be). Ondertussen wordt haar boodschap kracht bijgezet door een minifilmpje (www.c-axent.be/Cfilm.avi) waaruit duidelijk blijkt waar de christelijke politieke beweging voor staat.

C'axent is een onafhankelijke beweging. Het Zevenpuntenpakket werd dan ook aan alle Vlaamse partijen gezonden, die op 10 juni deelnemen aan de verkiezingen.

Info en contact:
Kris Vleugels
Tel.: +32 486 25 62 72
E-mail: info@caxent.be
Foto: www.c-axent.be/foto_KV.jpg

URL: http://www.caxent.be http://www.c-axent.be/Cfilm.avi
http://www.c-axent.be/foto_KV.jpg Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL