Ingezonden persbericht


A1 Team Nederland vind goede richting tijdens eerste trainingen

Shanghai, 13 april 2007

A1 Team Nederland kijkt met een positief gevoel terug op de eerste dag van de A1GP Shanghai. Tijdens de Rookie sessie en de eerste officiële vrije training van vandaag lijkt het team de goede weg te zijn ingeslagen voor de rest van het weekend.

Tijdens de Rookie sessie van vanochtend wist Renger van der Zande een zevende tijd in het eerste segment neer te zetten en zich verder te verbeteren in segment twee, waar hij uiteindelijk als vijfde eindigde met een snelste tijd van 1'37.436.

Om twee uur 's middags, onder zonnige omstandigheden, begon de eerste van twee officiële vrije trainingen. Van der Zande wist zijn snelste tijd van 1'36.232 in het begin van de sessie neer te zetten, maar had helaas tijdens zijn rondes op nieuwe banden wel wat last van verkeer op de baan. A1 Team Nederland wist zich wel nog geruime tijd in de top vijf te handhaven, maar eindigde uiteindelijk als negende.

Renger van der Zande; "Ik had veel verkeer op nieuwe banden, mede daardoor kon ik niet een echt scherpe tijd neerzetten in het begin. Dat was wel jammer. We hadden een stuk sneller kunnen zijn anders, denk ik. Vervolgens stonden we er eigenlijk heel goed bij, top vier. Die jongens vooraan gingen alleen wel erg hard op oude banden. We hebben wel het probleem uit de Rookie sessie ontdekt, we hadden daar last van onderstuur in de auto. Ook in het begin van de training was er nog wat onderstuur, maar met elke stap die we maakten met de set up verminderde het onderstuur. We gaan richting een goede balans. We hebben ook niet al teveel ronden willen rijden, omdat we dan morgen nog iets versere banden hebben. Ik denk dat we de goede richting opgaan, maar er is nog genoeg ruimte om te verbeteren"

Morgen is de tweede vrije training om 11.00 uur lokale tijd. De officiële kwalificatie begint om 14.15 uur (08.15 uur Nederlandse tijd) en wordt live uitgezonden door RTL7 vanaf 08.00 uur.

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@A1teamned.com