Provincie Zuid-Holland

Twaalf kandidaten voor burgemeesterschap Lansingerland

Voor het burgemeesterschap van de gemeente Lansingerland hebben twaalf kandidaten gesolliciteerd bij de Commissaris van de Koningin. De nieuwe burgemeester zal na de zomer in functie treden.

De sollicitanten, elf mannen en één vrouw, variëren in leeftijd van 38 tot 59 jaar. Vijf van hen zijn lid van het CDA, twee zijn van de PvdA, twee van de VVD, één van een lokale partij en twee zijn geen lid van een politieke partij. Twee kandidaten zijn burgemeester in een gemeente, vijf sollicitanten zijn wethouder of hebben deze functie eerder vervuld.

De Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, de heer J. Franssen, zal in de komende weken gesprekken voeren met de sollicitanten. Vervolgens legt hij een selectie van de meest geschikte kandidaten voor aan de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Lansingerland. Deze commissie doet een aanbeveling op basis van de door de gemeenteraad vastgestelde profielschets. De gemeenteraad zal naar verwachting half juli 2007 twee kandidaten voordragen aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De gemeente Lansingerland is begin dit jaar gevormd door een fusie van de voormalige gemeenten Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk. De heer drs. H.B. Eenhoorn is sinds 1 januari 2007 waarnemend burgemeester tot het moment dat de kroonbenoemde burgemeester zijn taken overneemt.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 441 66 22