Gemeente Tilburg

Datum 13 april 2007.

Bezwaarprocedure Plato afgerond
Plato mag onder voorwaarden doordeweeks tot 06.00 uur open

De bezwaarprocedure rond de ontheffing van studentenvereniging Plato om ook in hun nieuwe pand doordeweeks tot 06.00 uur open te blijven is afgerond. De burgemeester heeft besloten dat er voldoende tegemoet wordt gekomen aan de bezwaren van omwonenden en heeft besloten zijn besluit te handhaven. Plato mag tot en met 31 december 2007 doordeweeks tot 06.00 uur open blijven. Tegen het besluit van burgemeester maakten ruim zeshonderd omwonenden bezwaar. Bezwaarmakers maken zich vooral zorgen over mogelijke geluidsoverlast en foutgeparkeerde fietsen. Tijdens de hoorzitting op 15 maart jongstleden hebben omwonenden hun bezwaren toegelicht.

In de afgelopen periode is er om aan de zorgen van de bezwaarmakers tegemoet te komen, gewerkt aan diverse oplossingen. Zo komt er in de Louis Bouwmeestergarage een fietsenstalling voor de leden van Plato. Daarnaast heeft Plato ervoor gezorgd dat het pand voldoet aan alle geluidsnormen. Om overlast van vertrekkende leden te voorkomen, zal Plato een streng deurbeleid hanteren: tijdens gelegenheden is er continue toezicht op vertrekkende leden om overlast te voorkomen. Het pand heeft bovendien een sluissysteem, de deur naar buiten kan alleen open als de deur van de feestzaal gesloten is. Dit voorkomt dat het geluid uit de feestzaal op straat te horen is. Overigens heeft Plato het pand onlangs laten schilderen.

De burgemeester is van mening dat met deze maatregelen wordt tegemoet gekomen aan de bezwaren. Daarom heeft hij de binnengekomen bezwaren ongegrond verklaard. Dit besluit is mede gebaseerd op de goede ervaringen met Plato in het verleden. Uiteraard is de ontheffing aan strenge voorwaarden verbonden. Deze staan beschreven in de ontheffingsvoorwaarden. De ontheffing om doordeweeks open te blijven tot 06.00 uur is verleend voor de periode tot 31 december 2007. In het najaar van 2007 wordt er door de gemeente samen met buurtbewoners formeel geëvalueerd of de komst van Plato tot extra overlast heeft geleid.

Hoe verder? Servicedienst De studentenvereniging gaat het pand aan de Schouwburgring 200 waarschijnlijk op 8 mei Faciliteiten formeel in gebruik nemen. Dan zijn alle verbouwingen afgerond. De benodigde Personeel vergunningen worden voorafgaand aan de opening gepubliceerd in de Tilburgse Koerier. Informatisering De fietsenstalling in de Louis Bouwmeestergarage is klaar rond 20 mei. In de periode van 8 Financiële Administratie mei tot 20 mei is er een tijdelijke fietsenstalling rond de Louis Bouwmeestergarage. Juridische Zaken Communicatie Plato organiseert op diverse momenten inloopavonden voor de buurt. Heeft u overlast of vragen over Plato, maak van de gelegenheid gebruik en loop binnen op deze avonden. De eerstvolgende is op 20 april van 19.00 uur tot 20.00 uur. U kunt eventuele klachten ook melden bij het Centraal Meldpunt van de gemeente (telefoonnummer 0800-1920 of via www.tilburg.nl).

z.o.z.
Pagina 1 van 2

Meer informatie?
Voor vragen over de bezwaarprocedure, kunt u contact opnemen met Aart Verheggen, afdelingshoofd bijzondere wetten. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 013 - 542 9162 En via de mail; aart.verheggen@tilburg.nl.

Voor overige vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met Reinou Kieboom, gebiedsmanager Oude Stad. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 013 - 542 86 08 of per e-mail via reinou.kieboom@tilburg.nl.



---- --