Ingezonden persbericht


Qurius wordt Founding Partner van Microsoft Innovation Center

13 april 2007 - Qurius tekent vandaag een overeenkomst met Microsoft Innovation Center waarmee de status van Founding Partner toegekend wordt. De overeenkomst bestrijkt een periode van twee jaar en geeft Qurius de mogelijkheid om gebruik te maken van alle faciliteiten die het innovatiecentrum biedt. Namens Qurius zullen algemeen directeur Frank van der Woude en Bram van der Ven, algemeen directeur Qurius Infrastructure Solutions de overeenkomst tekenen en namens Microsoft zijn Ruud de Jonge, directeur Developer & Platform Group en Eric Thijssen, directeur Small en Medium Business Group aanwezig.

Door deelname in het MIC zal Qurius diensten rond grootschalige Microsoft Dynamics implementaties en performancevraagstukken aanbieden door gebruik te maken van de faciliteiten van het Microsoft Innovation Center. Deze diensten worden zowel aan haar eigen klanten en vervolgens ook aan andere Microsoft Dynamics partners aangeboden. Dankzij de brede expertise van alle haar businesslines, is Qurius in staat om performance-vraagstukken integraal aan te pakken en kan organisaties helpen de juiste keuzes te laten maken voor innovatieve Microsoft Dynamics oplossingen. Als de grootste Microsoft Dynamics partner in Europa, heeft Qurius vaker bewezen een vooraanstaande rol op het gebied van Microsoft Dynamics implementaties te spelen.

Het innovatiecentrum stimuleert de Nederlandse softwaregemeenschap om innovatieve oplossingen te ontwikkelen en te gebruiken. Zowel Microsoft als zijn meest toonaangevend en innovatieve partners geven invulling aan het MIC, onder meer door het geven van seminars, workshops en het inrichten van een softwarelaboratorium. Het MIC bestaat uit twee volledige ingerichte verdiepingen met totaal een viertal ruimtes voor hands-on labs, Executive Briefings, Proof-of-Concepts en andere bijeenkomsten.

Microsoft Innovation Center

Het Microsoft Innovation Center helpt organisaties en individuen hun potentieel te realiseren door de werking en doeltreffendheid van Microsoft's laatste technologie aan te tonen en te demonstreren. Daarnaast sluit het MIC samenwerkingsverbanden af met toonaangevende partners uit de industrie om samen bedrijven de innovatieve kracht van het Microsoft-platform in combinatie met partneroplossingen te laten ervaren.

Qurius N.V.

Qurius verzorgt ontwerp, realisatie en beheer van bedrijfsapplicaties en IT-infrastructuren. Fundament voor deze oplossingen vormt de pakket- en platformsoftware van Microsoft. Qurius telt circa 700 medewerkers; het hoofdkantoor bevindt zich in Nederland. Vanuit de vestigingen in België, Duitsland, Denemarken, Engeland, Italië, Nederland, Noorwegen, Spanje en Zweden bedient Qurius ruim 1.700 klanten. Qurius is sinds 1998 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam en fuseerde op 18 december jl. met Watermark tot Europa's grootste Microsoft Dynamics-partner.