Gemeente Rotterdam

Nr. 65
13 april 2007

Embargo: vrijdag 13 april 2007 tot 18.00 uur

Erasmusspeld voor de heer M. Kazemier

De heer m. Kazemier krijgt uit handen van wethouder Jantine Kriens (volksgezondheid, welzijn en maatschappelijke opvang) een Erasmusspeld uitgereikt. De heer Kazemier ontvangt de onderscheiding omdat hij zich ruim 30 jaar heeft ingezet voor hartpatiënten in Rotterdam en omgeving. De onderscheiding wordt om 18.00 uur uitgereikt tijdens een afscheidsreceptie in het Heerenhuys, Baden Powellaan 12 te Rotterdam.

In 1975 heeft de heer kazemier vanuit het Thorax Centrum van het Erasmus MC, de Rotterdamse Stichting voor Cardiologische Revalidatie (RSCR) opgericht. Deze stichting richt zich met name op het gebied van de hartrevalidatie. De heer Kazemier is hiervoor naar Seattle geweest om daar de principes van de hartrevalidatie te leren kennen. Inmiddels revalideren bijna alle mensen die iets aan hun hart hebben bij deze stichting. Als lid van de revalidatiecommissie van de Nederlandse Hartstichting heeft hij zich ingespannen om hartrevalidatie landelijk op een hoger niveau te tillen, door het formuleren van richtlijnen voor hartrevalidatie die nu ook landelijk de standaard. Hij was ook één van de organisatoren van de 'nacht van het hart'. Verder is de heer Kazemier medeoprichter geweest van de Eerste Hulp Bij Hartstoornissen. Deze organisatie is inmiddels opgegaan in de GGD Rotterdam-Rijnmond.

De Erasmusspeld wordt toegekend aan personen die zich op sociaal, cultureel, sportief en economisch gebeid gedurende een lange periode verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.

noot voor de redactie/