Nederlands Burgemeesterelftal en InBev voetballen voor Leprastichting


Zevende ontmoeting eindigt in nipte 1-0 voor InBev

ROOSENDAAL, 20070413 -- De jaarlijkse voetbalwedstrijd tussen het Nederlands Burgemeesterselftal en de selectie van InBev Nederland uit Breda is geëindigd in een nipte 1-0 zege voor de bierproducent. De wedstrijd is gespeeld in het stadion van RBC Roosendaal onder leiding van oud-scheidsrechter Frans Derks.

Het was de zevende ontmoeting tussen de burgemeesters en medewerkers van InBev die jaarlijks wordt gespeeld ten behoeve van de Leprastichting. Horecadirecteur Erik van Deursen van InBev Nederland overhandigde na de wedstrijd een cheque van 1500 Euro aan burgemeester Jacobs van Helmond en directeur Kommer Braber van de Leprastichting.

De wedstrijd werd afgetrapt door Cees Lok, loco-burgemeester van Roosendaal en Bary Benun, de nieuwe algemeen directeur van InBev Nederland. Daarna volgde een aantrekkelijk duel met kansen voor beide teams. In de tweede helft zorgde horeca-accountmanager Sjoerd Goedhart voor de enige treffer in het voordeel van de Bredase bierproducent.

Over de Leprastichting:
De Leprastichting is in 1967 opgericht en streeft sindsdien er naar om leprapatiënten in een zo vroeg mogelijk stadium te ontdekken, genezen en waar nodig te revalideren. Vroege ontdekking is belangrijk om te voorkomen dat de patiënt de verminkingen krijgt waar de ziekte zo berucht om is. De Leprastichting doet dit door het ondersteunen van de bestaande gezondheidszorg in 22 landen waar lepra voorkomt.

Over het Nederlands Burgemeesterselftal:
Het Nederlands Burgemeesterselftal is in 1988 opgericht door de heer J.H. van der Laan, toenmalig burgemeester van Dwingeloo. De burgervaders die in het elftal staan opgesteld, zien voetballen als plezierige en tegelijkertijd serieuze aangelegenheid. Bovenal voetballen ze voor een goed doel: de Leprastichting.

Over InBev Nederland:
InBev Nederland is onderdeel van InBev NV/SA, 's werelds grootste brouwerijgroep in volume. InBev voert in Nederland bekende biermerken zoals Dommelsch, Hertog Jan, Jupiler, Leffe, Hoegaarden en Beck's. InBev is ook naamgevend sponsor van de Jupiler League; de eerste divisie voetbal.





Ingezonden persbericht