WERKZAAMHEDEN A10 COENTUNNEL NOORDZIJDE

Rijkswaterstaat voert in het weekend van vrijdag 13 april 2007 vanaf 21.30 uur tot en met maandag 16 april 2007 tot 05.00 uur herstelwerkzaamheden uit aan de noordzijde van de A10 Coentunnel. De weggebruiker krijgt hierdoor te maken met een langere reistijd. Gele borden en route-informatiepanelen geven de omleidingsroutes aan. Rijkswaterstaat zorgt in samenwerking met Connexxion en NS voor alternatief vervoer.

Dit weekend is het tweede weekend van herstelwerkzaamheden aan de Coentunnel noordzijde en volgt op de voorbereidende werkzaamheden die in de afgelopen periode tijdens de avonden en nachten zijn uitgevoerd. Hierna volgt nog een weekend van vrijdag 20 april 2007 tot en met 23 april 2007. Het onderhoud is nodig om de stabiliteit van de tunnel te verzekeren. Door het aanbrengen van extra zware betonnen ballastmuren op de wanden van de tunnel, zowel aan de zij als middenkanten, wordt de open tunnelbak verzwaard. Een mammoettransport zorgt voor aanvoer van de prefab middenwanden. Met het uitvoeren van het onderhoud garandeert Rijkswaterstaat de veiligheid en de doorstroming voor de weggebruiker en kan de Coentunnel weer vele decennia mee.

Verkeershinder

Het verkeer komende uit de richting Den Haag in de richting Zaandam heeft door de werkzaamheden aan de Coentunnel noordzijde één rijstrook beschikbaar. Het verkeer vanuit de richting Zaandam in de richting Den Haag wordt omgeleid via de A10 noord/ Zeeburgertunnel. Het verkeer in de richting Amsterdam-Centrum wordt omgeleid via de S114/S112. Door de werkzaamheden aan de Noord-Zuidlijn is de S116 slecht bereikbaar.

Alternatief vervoer

Rijkswaterstaat biedt in samenwerking met Connexxion en NS alternatief vervoer aan:

- Op de Connexxion-buslijnen 91, 92 en 94 (traject Zaandam - Amsterdam) geldt op zaterdag en zondag eenn speciaal retour tarief van ¤ 2,50;

- De Connexxion veerdiensten van de Hempont over het IJ worden in het weekend verdubbeld. Iedere 10 minuten een afvaart. Tekstkarren van Rijkswaterstaat verwijzen naar dit alternatief vervoer;

- Voor de trein kan op zaterdag en zondag gereisd worden met een vanAnaarBeterkaartje voor ¤ 2,-- op het trajject Hoorn-Schiphol, inclusief alle stations in Amsterdam. Het vanAnaarBeterkaartje is te vinden in de NS-kaartautomaat onder evenementen. Reizigers kunnen voor meer informatie terecht bij de NS-servicebalie.

Extra informatie aan de weggebruikers

Tekstkarren voorzien weggebruikers van actuele reistijdinformatie over de A10 en van omleidingsroutes. Tekstkarren op de A8 en de N516, ten noorden van de Coentunnel, geven route-informatie over de reistijden via de Hempont. Op de N203, ter hoogte van Zaandam, geeft een tekstkar route-informatie over de kortste reistijd naar de A7.

Noot voor redacties (