KNHS


Schijndel belangrijke graadmeter voor EK Reining 11 april 2007
riekyyoung.jpg

SCHIJNDEL (KNHS) . Op vrijdagavond 13 april a.s. zal in Schijndel de eerste én enige FEI CRI-2* in 2007 voor Nederland plaatsvinden. Deze wedstrijd geldt tevens als observatiewedstijd voor ruiters die in aanmerking willen komen voor een plek in het KNHS Reining team.

Dat team zal in augustus van dit jaar uitkomen op het FEI European Reining Championship in HET Franse Mooslargue. De samenstelling ervan is nog verre van duidelijk en voor Chef d' équipe Raymond Grether is de wedstrijd in Schijndel dan ook een belangrijke graadmeter.

Ook is de CRI van belang voor deelname door een Nederlandse ruiter aan de Reining FEI Master Finals. Aan deze Masters kan alleen kan worden deelgenomen wanneer het betreffende land dat jaar ook zelf een CRI heeft uitgeschreven. De nationale ruiter met het hoogst aantal punten krijgt hiervoor het startbewijs. Aangezien dit de eerste en tevens enige CRI is voor Nederland, zal vrijdag dus ook direct al bepaald worden wie voor Nederland wordt uitgezonden naar de Masters. De Finals zullen naar alle waarschijnlijkheid plaatsvinden tijdens de NRHA Futurity in december in Oklahoma, USA.

Bekende kaderleden die in Schijndel aan start komen zijn Rieky Young, Jurgen Pouls en Angelique Ferdinandus. Maar er zullen ook nieuwe gezichten een kans wagen op een plek in het kader. Dit zijn Olivier van der Berg, Peter Simons, Hubertus Heule en Saskia Banning.

Uit Duitsland zal Emmanuel Ernst zijn opwachting maken en voor België geven Ann Poels en de NRHA reserve World Champion Bernard Fonck acte de présence. In totaal komen tijdens de CRI van vrijdag 18 combinaties aan start. De veterinaire keuring zal zijn om 13.00 uur. De FEI CRI zelf begint op vrijdagavond om 19.00 uur. Gejureerd wordt door Filippo Masi (I) en Sylvia Katschker (Au). Gereden wordt volgens FEI pattern # 2. Aan prijzengeld is in totaal een bedrag van 3.000,- voor de ruiters te winnen.

De FEI CRI-2* wordt georganiseerd in samenwerking met de DRHA die dit weekend, onder auspiciën van de NRHA USA in Schijndel voor de derde keer The Reining Challenge houdt,waarbij onder meer op zaterdagavond om de NRHA Lawson Open zal worden gereden.

Ook zal tijdens dit evenement een FEI Reining Steward cursus worden gegeven onder leiding van Eric Strauss, USA. De cursus begint op donderdag met de theorie, die op vrijdag in praktijk wordt getest. Aan de cursus zullen acht kandidaten deelnemen, vier uit Nederland, twee uit Frankrijk en twee uit Zwitserland.

Locatie wedstrijd:
Manege de Molenheide
De Heikampen 7
5482 ZR Schijndel

Programma Vrijdag 13 april:
13.00 uur Veterinaire Keuring FEI CRI-2
19.00 uur - Start wedstrijd FEI CRI-2

Prijzengeld: 3.000 added sponsored by Van de Lande Industries

Pattern: FEI #2

Organisatie:
KNHS Reining Vereniging