De Vries Robbé Groep NV

PERSBERICHT

Aantal pagina's: 3

Schiedam, 13 april 2007


· De Groote Zandschulp I ontbindt overeenkomst voor overname Vivenda door RT Company
· Impairment van effecten De Vries Robbé Groep
· Nieuwe koopovereenkomst Vivenda

Ontbinding overeenkomst
Het bestuur van RT Company NV ("RT Company") maakt bekend dat de verkoper van Vivenda BV ("Vivenda"), de Groote Zandschulp I BV ("De Groote Zandschulp") op 12 april 2007 heeft besloten tot ontbinding van de overeenkomst met RT Company voor de overname van Vivenda.

Op grond van de aanvullende overeenkomst, die op 13 februari 2007 tussen RT Company en De Groote Zandschulp is overeengekomen, was iedere Partij gerechtigd de overeenkomst te ontbinden als niet alle opschortende voorwaarden voor 1 april 2007 waren vervuld.

De Groote Zandschulp heeft ervoor gekozen de overeenkomt op 12 april 2007 te ontbinden en heeft hiervoor de volgende redenen gegeven: 1) de beurskoers van de aandelen RT Company is significant gedaald, 2) het negatieve publieke sentiment ten opzichte van de structuur van de oude transactie en 3) de (te) lange duur van het gehele overnameproces waaronder het uitbrengen van een prospectus.

De ontbinding van de overeenkomst heeft onder meer tot gevolg gehad dat de in de overeenkomst door Holland Management Holding ("HMH") BV afgegeven waardegarantie voor de door RT Company gehouden aandelen in het kapitaal van De Vries Robbé Groep NV ("DVRG") is komen te vervallen. HMH heeft deze onverplicht verstrekte waardegarantie ten gunste van RT Company op 12 april 2007 ingetrokken. Met de ontbinding is tevens de uitgesproken intentie, om alle aandelen in het kapitaal van Lokin Beheer BV en haar dochtervennootschappen te verwerven, beëindigd. RT Company is thans in overleg over het aangaan van een nieuwe intentieverklaring ter zake.

Impairment
In verband met het vervallen van de afgegeven waardegarantie voor de aandelen in het kapitaal van DVRG ziet het bestuur van RT Company zich genoodzaakt een impairment uit te voeren op haar belang in DVRG. In de Jaarrekening 2006 bedraagt de waarde van dit belang EUR 4,9 miljoen. Het wegvallen van de garantie betekent dat RT Company in het eerste kwartaal 2007 een verlies moet verwerken op dit belang van EUR 2,7 miljoen, aangezien het belang niet langer tegen de gegarandeerde waarde, maar tegen de huidige beurswaarde dient te worden gewaardeerd.

Nieuwe transactie
Op 13 april 2007 is tussen RT Company en de Groote Zandschulp een nieuwe overeenkomst gesloten voor de overname van Vivenda voor een koopprijs van EUR 7,5 miljoen.

Pagina 1 van 3Pagina 1 van 3 ompany.nl Page 1 of 3 www.rtc

Transactie
RT Company is voornemens om alle uitstaande aandelen in het kapitaal van Vivenda, haar 100% deelneming Esto BV en haar 100% deelneming Vivenda Magazine BV te verwerven voor een koopprijs van EUR 7,5 miljoen.

De koopsom die door RT Company zal worden betaald, wordt verrekend met de stortingsplicht die De Groote Zandschulp heeft op de aan haar nieuw uit te geven aandelen, zijnde in totaal 15 miljoen aandelen RT Company tegen een uitgifte koers van EUR 0,50. In het kader van het toelaten tot de handel van deze effecten op Eurolist by Euronext Amsterdam wordt een door de AFM goed te keuren prospectus voorbereid.

Daarmee zal het aantal uitstaande aandelen RT Company na verwerving van Vivenda komen op 32.239.939. 7,5 miljoen van de nieuw uit te geven aandelen zijn onderhavig aan een lock-up regeling van 6 maanden.

De Groote Zandschulp heeft daarnaast een overeenkomst gesloten met HMH en Stichting Vrienden RT Company voor de overname van de converteerbare lening ( EUR 9 miljoen), welke in 18 miljoen aandelen kan worden geconverteerd nadat hiervoor een bedrag van EUR 9 miljoen aan de vennootschap ter beschikking is gesteld. De Groote Zandschulp wil met deze overname de dreiging boven de markt wegnemen dat bij conversie van deze lening een groot belang wordt verworven door HMH. Vooralsnog zal RT Company deze kredietfaciliteit niet opvragen omdat de overname van Vivenda nu volledig wordt gefinancierd middels de uitgifte van nieuwe aandelen RT Company. De koopsom voor de converteerbare lening bedraagt 7,5 miljoen aandelen in het kapitaal van RT Company.

BAVA
Aangezien de oude overeenkomst volledig is ontbonden en er een nieuwe overeenkomst is gesloten zal de nieuwe transactie ter goedkeuring aan de aandeelhouders worden voorgelegd tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 1 mei 2007 in Rotterdam.

De overname van Vivenda BV zal hier onder de bovengenoemde gewijzigde voorwaarden in stemming worden gebracht. Eerder hebben de aandeelhouders ingestemd met de navolgende agendapunten onder de opschortende voorwaarde dat de transactie doorgang zou vinden. Nu er sprake is van een nieuwe overeenkomst zullen de volgende agendapunten opnieuw ter goedkeuring aan de aandeelhouders worden voorgelegd:
- een statutenwijziging wordt voorgesteld, waarbij de naam van RT Company NV zal worden gewijzigd in Vivenda Media Groep NV;
- de heer G. Tóth zal zijn functie als CEO van RT Company NV neerleggen;
- de heer C. van Versendaal, huidig bestuurder van Factotum Media BV, zal worden voorgedragen als CEO van de onderneming;

- de heer Budel zal zijn functie als President Commissaris van de vennootschap neerleggen;

- de heer B. van Leeuwen zal als President Commissaris worden voorgedragen en de heer A.M. Mirck zal als lid van de Raad van Commissarissen worden voorgedragen.

Strategische kernpunten
De overname van Vivenda past in het eerder gepubliceerde beleidsvoornemen om belangen te verkrijgen in ICT- en mediagerelateerde ondernemingen. RT Company zet hiermee een belangrijke stap in de uitvoering van haar lange termijnstrategie. Met de overname van Vivenda is de door de heer Tóth en de heer van der Maarel ingezette groei en strategische richting van RT Company geslaagd.

Pagina 2 van 3Pagina 2 van 3 ompany.nl Page 2 of 3 www.rtc

Aansluiting bij RT Company biedt Vivenda de mogelijkheid om nieuwe producten en diensten versneld te introduceren. Met de vergrote slagkracht en schaalgrootte is de onderneming beter in staat in te spelen op de marktontwikkelingen. Daarnaast sluit een aantal participaties van RT Company goed aan bij de visie van Vivenda, wat mogelijkheden tot kruisbestuiving biedt.

Vivenda, toonaangevende aanbieder van media en ICT-diensten voor de onroerendgoedsector, zal haar positie in 2007 verder uitbreiden door autonome groei en mogelijk door participaties of overnames indien deze de media en ICT gerichte strategie versterken.

Over Vivenda
Vivenda is al ruim twintig jaar actief als uitgeverij en multimedia bedrijf. De onderneming is gespecialiseerd in multimedia voor de onroerendgoedsector, zowel middels internet als in gedrukte vorm. Vivenda is marktleider in haar branche en hoofdzakelijk op de Nederlandse markt actief. De doelstelling van de onderneming is om haar leidende positie op het gebied van multimediale communicatie producten voor de onroerendgoedsector verder uit te breiden.

Einde persbericht

RT Company N.V.


De Vries Robbé Groep NV