Akkoord cao Kinderopvang

13.04.2007 / 17:24 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Abvakabo fnv

Abvakabo fnv

De 50 duizend medewerkers in de kinderopvang gaan er dit jaar 3 procent op vooruit. Dit is afgesproken in het akkoord dat vandaag tot stand kwam.
Sinds 2005 zijn er twee cao's in de kinderopvang, de cao Kinderopvang en de cao BKN. Alle partijen van beide cao's hebben zich uitgesproken om in het komende jaar te gaan werken naar één nieuwe cao voor de kinderopvang.

De afspraken van de cao Kinderopvang gelden voor één jaar. De cao gaat per 1 mei in en met ingang van die datum wordt een salarisverhoging van 2 procent uitbetaald. In oktober volgt dan een eenmalige uitkering van 290 euro voor fulltimers (parttimers krijgen naar rato uitbetaald).
De werkgevers betalen de volledige WGA premie.

Binnen de cao zijn ook afspraken gemaakt om de instroom van nieuwe medewerkers te bevorderen. De Verklaring omtrent gedrag wordt voortaan door de werkgevers vergoed en de BOL stages krijgen voor 2007 een vergoeding van 100 euro en in 2008 een vergoeding van 150 euro per maand.

Leden van Abvakabo FNV hebben zich al eerder uitgesproken voor een naamswijziging van hun functie. Nu is afgesproken dat de groepsleider voortaan pedagogisch medewerker heet.