Politie Drenthe

Donderdagmiddag

Assen, 12-04-2007

Autoinbraken
GROLLOO In de nacht van woensdag op donderdag werd er ingebroken in een aan de Kruisboomlaan geparkeerde bedrijfsauto. Een portierruit werd vernield waarna het navigatiesysteem werd weggenomen. (07-130117)

DALEN In dezelfde nacht werd er ingebroken in een bij een vakantiepark aan de Reindersdijk geparkeerde auto. Ook hier werd een portierruit ingeslagen en het navigatiesysteem ontvreemd. (07-130169)

Bedrijfsinbraak
PATERSWOLDE In de nacht van woensdag op donderdag kreeg een tuincentrum aan de Hoofdweg ongewenst bezoek. Een raam werd gedemonteerd waarna men in het bedrijf kwam. De buit bestond uit gereedschap. (07-130118)

Politie rolt hennepkwekerij op

BEILEN In een woning aan de Papenkamp trof de politie donderdagmorgen een hennepkwekerij aan. In de woning werden 20 planten aangetroffen. Verder lagen er meerdere toppen te drogen. De planten, toppen en de voor de kwekerij benodigde apparatuur werden inbeslaggenomen en vernietigd. De 40-jarige bewoner werd aangehouden. (07-130242)

Politie zoekt man voor verduistering auto
NIEUW BUINEN Een 40-jarige garagehouder van de Drentse Poort zag dinsdag een klant niet terugkeren na een proefrit. De klant had kort daarvoor verteld dat hij een auto voor zijn binnenkort jarige vrouw uit wilde zoeken en wilde een proefrit maken. Hij liet een kopie van zijn rijbewijs achter, vertrok en keerde niet terug. De auto waarin de man bij het bedrijf aankwam bleek eveneens na een proefrit bij een garage in Bergen op Zoom niet teruggebracht te zijn. De vermiste auto is een grijze Volkswagen Touareg voorzien van het kenteken 23-NP-DH. De garagehouder had over het kenteken groene handelaarskentekenplaten 93-88-FH bevestigd. Na onderzoek door de politie blijkt het te gaan om een landelijk bekende oplichter. De man werd in oktober 2005 bij een garagebedrijf in Assen aangehouden omdat hij landelijk gesignaleerd stond voor soortgelijke feiten. Na zijn veroordeling en gevangenisstraf heeft de man kennelijk zijn oude beroep weer opgepakt. De man droeg tijdens het misdrijf een spijkerbroek, gympen en een blauwe bodywarmer met op de achterzijde het opschrift Besseling. (07-129585)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280