Vogelaar voert motie huurtoeslag niet uit: SP wil spoeddebat

13.04.2007 / 20:17 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Sp

Sp

De SP wil een spoeddebat met minister Vogelaar van Wonen over haar weigering om een verhoging van de eigen bijdrage te schrappen voor ontvangers van de huurtoeslag. Een Kamermeerderheid heeft het kabinet hierom gevraagd, maar de PvdA-bewindsvrouw liet vrijdagavond aan de Kamer weten dat ze hier geen gehoor aan geeft. SP-Kamerlid Paulus Jansen vindt het ongelofelijk dat Vogelaar de eerste de beste aangenomen motie op haar terrein gelijk naar de prullenbak verwijst.

Tijdens Balkenende-II was besloten om 210 miljoen euro te bezuinigen op de huurtoeslag. Dat betekent per ontvanger van huurtoeslag 200 euro minder subsidie per jaar. Die bezuiniging zou in vier jaar worden doorgevoerd, waarvan het laatste stukje in 2007.

'Zowel PvdA, CDA als ChristenUnie hadden in hun verkiezingsprogramma's veel geld uitgetrokken voor de verbetering van de huurtoeslag,' brengt Paulus Jansen in herinnering. 'De PvdA van Vogelaar wilde zelfs de totale bezuiniging van 210 miljoen terugdraaien. Bij het knutselen aan het regeerakkoord zijn deze mooie voornemens verdwenen. En nu wordt zelfs een minuscule verbetering van 13 miljoen euro geblokkeerd. Daarom wil ik snel een debat, zodat CDA en PvdA kunnen laten zien of ze hun eigen uitspraken écht serieus nemen.'

Meer informatie: Paulus Jansen, 06-18305928