Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom vrijdag 13 april

BERGEN OP ZOOM, 13 april 2007

Bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed

ROOSENDAAL: De politie hield op donderdagmiddag even na 14.00 uur een 26-jarige man uit Bergen op Zoom aan aan de Philipslaan. De politie zag de man uit een horecagelegenheid komen en in en auto stappen. Men besloot hem te controleren. Uit een blaastest bleek dat de bestuurder teveel gedronken had. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek uit een ademanalyse een uitslag van 745 ug/l. De man is verhoord en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Diefstal uit bedrijf

BERGEN OP ZOOM: Op donderdagmiddag vond rond 15.00 uur een diefstal plaats aan de Van Konijnenburgweg. Een onbekende man vroeg toestemming aan een medewerker van een bedrijf om gebruik te maken van het toilet. Op een gegeven moment ontdekte de vrouw dat haar portemonnee uit het pand was weggenomen. Hierop zag ze de onbekende man in een auto wegrijden. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal.

64 km/u te hard bij snelheidscontrole

OUD GASTEL: Het Verkeershandhavingsteam van de politie hield op donderdag tussen 08.45 uur en 11.45 uur een snelheidscontrole aan de Kralen. Van de 1120 passanten waren er 22 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 144 km/u, terwijl hier een maximum van 80 km/u geldt.
De controle is gehouden omdat het hier een locatie betreft waar fietsers aan beide zijden van de weg op de rijbaan rijden. Snelheidsovertredingen leveren gevaarlijke situaties op voor gebruikers van deze fietspaden.

OUDENBOSCH: De politie hield op donderdag een snelheidscontrole aan de Bosschendijk. Tussen 12.00 uur tot 15.15 uur zijn 2040 passanten gecontroleerd. 111 hiervan overschreden de snelheidslimiet. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 82 km/u, terwijl hier 50 km/u is toegestaan.

ROOSENDAAL: Op vrijdag is tussen 08.45 uur en 11.30 uur een snelheidscontrole gehouden door de politie. Aan de Burgemeester Freijterslaan zijn 1846 voertuigen gecontroleerd. Hiervan waren er 203 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/u. De betreffende locatie leent zich voor hard rijden. Dit levert extra gevaar op voor verkeersdeelnemers bij de kruising met de Pieter Breughelstraat.

Jongen (12) mishandeld door volwassene

HALSTEREN: De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling. Een 12-jarige jongen uit Halsteren had tijdens het spelen ruzie gekregen met een paar kinderen. De kinderen speelden aan Den Berg. Op een gegeven kwamen er twee vrouwen en een man aangelopen. Ze waren boos over de ruzie die was ontstaan tussen de kinderen. Hierop is de 12-jarige jongen uitgescholden en door de man bij de keel gegrepen, zo verklaarde hij in zijn aangifte. Hierna zijn de volwassenen weggelopen.

Man komt klem te zitten onder hek

OUDENBOSCH: De politie kreeg op donderdagavond om 18.50 uur melding van een ongeval aan de Oudlandsedijk. Een 57-jarige
beveiligingsmedewerker was bij het afsluiten van een bedrijfsterrein onder een hek terecht gekomen. Een toevallige voorbijganger zag de man liggen en alarmeerde de hulpdiensten. De ambulancedienst, traumahelikopter, brandweer en politie kwamen ter plaatse. De brandweer kon het slachtoffer uit zijn benarde politie bevrijden. De trauma-arts onderzocht de man en constateerde dat hij een aantal gebroken ribben en geperforeerde longen had. De man is met spoed per ambulance, met begeleiding van de politie, naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam overgebracht. Technisch rechercheurs van de politie stelden een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval. Hieruit bleek dat het hek bij het sluiten uit de rails was gelopen. Dit kwam door het afbreken van de eindbeveiliging. De politie heeft de arbeidsinspectie in kennis gesteld. Zij zullen verder onderzoek uitvoeren.

Politie houdt twee mannen aan na beroving

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op donderdag om 22.15 uur twee mannen aan. De 21-jarige Bredanaar en de 38-jarige man uit Bergen op Zoom zijn als verdachte aan gehouden n.a.v. een poging tot beroving. Het slachtoffer, waarvan later aangifte zal worden opgenomen, zou door de twee gedwongen zijn geld te pinnen bij een bank aan de Jacob Obrechtlaan. Toen hij dit weigerde werd hij mishandeld en gaf hij toe. Een getuige zag het gebeuren en alarmeerde de politie. Deze hield de twee ter plaatse aan. Ze zijn verhoord en ingesloten.

Twee aanhoudingen na vondst hoeveelheid harddrugs

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op donderdagavond een 47-jarige Hongaar en een 26-jarige Roemeen aan voor drugsbezit. De politie kreeg eerder melding dat er bij een benzinepomp aan de Ruytershoveweg een auto zou staan waarin harddrugs verstopt zou zitten. De politie ging een kijkje nemen en vond de auto op de aanhanger van een vrachtwagen. De politie trof in de auto een grote hoeveelheid pillen en poeder aan. De verdachten, de bestuurder en de bijrijder van de vrachtwagen, zijn even na middernacht aangehouden en ingesloten. De drugs en de auto zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. De verdachten zijn op vrijdagochtend middels een tolk verhoord. De politie zet het onderzoek voort.

Meisje breekt enkel na duw

ROOSENDAAL: Een 11-jarige meisje fietste op woensdagavond rond 19.00 uur over de rotonde aan de President Kennedylaan. Ze maakte ruimte voor twee passerende fietsers. De twee passerende jongens bleven naast elkaar fietsen en duwden het meisje van haar fiets. Ze kwam hierbij ten val en brak haar enkel. Ook de fiets ging kapot. De jongens fietste vervolgens via de Pootlaan richting Tolberg. Het zusje van het slachtoffertje fietste achter haar en is de daders gevolgd Ze kon hen echter niet bijhouden. Een voorbijgangster heeft het meisje naar het ziekenhuis gebracht. De vader van het slachtoffer deed vrijdagochted aangifte bij de politie.

Auteur: Inge Rijgersberg