Ingezonden persbericht

13 april 2007

Good Things End wint 3FM Serious Talent Award
3FM muziekredactie noemt band 'Belofte voor de Toekomst'

De band 'Good Things End' wint de eerste 3FM Serious Talent Award. Dit werd bekend gemaakt tijdens 'Bring It On! presents: Serious Talent Gala', vrijdagavond 13 april van 19.00 tot 22.00 uur vanuit Studio DeSmet in Amsterdam. 3FM DJ Barbara Karel presenteerde deze speciale uitzending die in het teken stond van nieuw Nederlands talent. Bands als Elstar, The Junes en Good Things End traden live op.

De muziekredactie van 3FM kiest de winnaar van de Serious Talent Award. "Good Things End is 3FM Serious Talent van het Jaar omdat de band een belofte voor de toekomst is", zegt Tijs van Liemt, 3FM muziekredacteur. "We hebben de inzending van Good Things End aan het 3FM Serious Talent project eerst beloond met airplay op 3FM. Good Things End heeft met 'I Know' een heel goed liedje geschreven, een liedje dat moeiteloos meekan tussen al het grote-artiesten-geweld op de 3FM playlist".

Dit zetje in de rug bracht de band een platencontract en een boekingskantoor. Good Things End krijgt de 3FM Serious Talent Award uitgereikt op zondag 15 april in Paradiso tijdens de 3FM Awards. De band zal daar tevens optreden.

GTE
Good Things End (GTE) bestaat uit de drie boers Iwan, Cyriel en Dave Schiphorst. Zus Colette maakt als zangeres de band compleet. GTE schrijft zijn eigen songs. De muziekredactie van 3FM was meteen onder de indruk van het liedje 'I Know' en wist GTE ervan te overtuigen de song opnieuw op te nemen met producer Oscar Holleman (Krezip, Within Tempation).

3FM Serious Talent
3FM riep in maart 2006 alle getalenteerde onbekende bands en artiesten in Nederland op een kwalitatief visitekaartje af te geven. Via 3FM Serious Talent kunnen beginnende bands en artiesten demo's uploaden naar serioustalent.nl. De 3FM muziekredactie beoordeelt alle demo's en wanneer de inzending 3FM geluid brengt, is de weg vrij naar de playlist van het online radiostation op SeriousTalent.nl en kans op 3FM airplay.
Ruim 1000 bands hebben zich aangemeld voor 3FM Serious Talent. De 3FM muziekredactie selecteerde 197 bands die nu te beluisteren zijn op de online player via de 3FM site. 17 Serious Talent Bands zijn inmiddels op 3FM te beluisteren geweest.

Vanuit de playlist op de site kiezen muziekredactie én luisteraars van 3FM uiteindelijk de beste demo's. Deze bands zijn als 3FM Serious Talent te horen van maandag tot en met vrijdag tussen 19.00 en 01.00 en de zondag tussen 18.00 en 20.00 uur op de zender die aan de wieg heeft gestaan van veel Nederlandse bands en artiesten.

Voor meer informatie over Good Things End en 3FM Serious Talent www.serioustalent.nl.

3FM Serious Talent is powered by Ongekend Talent (NCRV)

Voor meer informatie: www.3fm.nl