Kabinet van de President van de republiek Suriname


Toespraak van de president van Suriname, Z.E. Drs. Runaldo Ronald Venetiaan in verband met de installatie van mej. M. Sewradj tot jeugdparlementarier vrijdag 13 april 2007 om 14.30 uur

GEACHTE ONDERVOORZITTER DNA
GEACHTE MINISTER VAN ONDERWIJS EN VOLKSONTWIKKELING LEDEN VAN HET JEUGDPARLEMENT
LEDEN VAN DE JEUGD ADVIESRAAD
FAMILIELEDEN
GENODIGDEN
DAMES EN HEREN

in het beleid van de regering gericht op de brede maatschappelijke vorming van de jeugd, worden kansen geboden aan de jonge Surinamers om zich te vormen en voor te bereiden om te zijner tijd richting te helpen geven aan de verdere ontwikkeling van ons geliefd Suriname.
om hieraan invulling te geven zijn, en wel in 2004 voor het eerst verkiezingen gehouden voor een nationaal jeugdparlement. in augustus dit jaar zal voor de tweede keer de verkiezing voor het jeugdparlement worden gehouden.
het is van belang dat er verder gewerkt wordt aan het verder perfectioneren van de werkzaamheden van het jeugdparlement.
in de afgelopen periode hebben zich diverse ontwikkelingen voorgedaan binnen het jeugdparlement die voor de nodige verschuivingen hebben gezorgd. ÉÉn van die ontwikkelingen is de verkiezing van een lid van het jeugdparlement tot Caricom jeugdambassadeur. betrokkene heeft toen afstand moeten doen van haar positie binnen het jeugdparlement.
wij zijn hier vandaag bijeen o.m. in verband met de installatie van mejuffrouw Malinidevi Sewradj als jeugparlementarier van het distrikt Wanica. daarmee is de eerder opengevallen plaats in het jeugdparlement, ingevuld.
.
Malinidevi Sewradj is thans student bedrijfseconomie, b2 fase aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. zij is een studente die van aanpakken weet. zij heeft reeds aardig wat ervaring opgedaan op de arbeidsmarkt.
mejuffrouw Sewradj, u maakt thans deel uit van het Jeugdparlement van Suriname, in elk geval tot de komende verkiezingen in de maand augustus van dit jaar. u wacht als jeugdparlementarier de bijzondere taak om u in te zetten voor de jeugd van Suriname en de jeugd van het distrikt Wanica in het bijzonder. ik draag de overtuiging dat u het werk naar behoren aan kunt en moedig u hierbij aan om zulks ook te laten zien.
.ik wil u, mejuffrouw Malinidevi Sewradj feliciteren en veel succes toewensen bij de uitoefening van uw taak. .
******************


---