Museumweekend


26^STE museumweekend
14 & 15 april 2007: De Kunst van het Waarnemen

26^ste Museumweekend
Dit jaar wordt het Museumweekend weer georganiseerd op initiatief van de Museumvereniging en dat gebeurt voor de 26^ste keer! Meer dan 500 musea doen mee aan dit traditioneel uitbundige weekend: in het hele land is dus van alles te beleven in musea!

De Kunst van het Waarnemen
Musea zijn bij uitstek plekken waar je op een bijzondere manier verrast kan worden. Een bezoeker kijkt en leest in musea, maar kijken is iets anders dan zien! Ervaar met eigen ogen objecten in musea! Kijk en leer te zien, ruik en proef, voel en luister; musea zijn van alle markten thuis!

Vanzelfsprekend willen musea u als publiek met veel plezier toegang geven tot al deze zintuiglijke ervaringen. Musea bieden korting, organiseren speciale thema gerichte lezingen, rondleidingen, speurtochten of wandelingen en sommigen geven zelfs gratis entree! Grijp dus het Museumweekend aan om van al die geboden activiteiten over waarnemingen, geluiden, geuren, smaak- en tastervaringen te gaan genieten!

Vanaf 15 maart is alle informatie over deelnemende musea en hun speciaal voor dit weekend ontwikkelde activiteiten hier te bekijken. En alvast voor volgend jaar: Het Museumweekend van 2008 valt dan van 5 & 6 april met als motto de Kunst van de Waarheid.
---

meer informatie: Museumvereniging, Caroline Bunnig 06 53 24 9170