Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zaterdag 14 en zondag 15 april 2007

Oldtimerbeurs in IJsselhallen Zwolle: meer dan alleen 'krasse knarren'

ZWOLLE - IJsselhallen Zwolle maakt zich op voor een weekend vol nostalgische herinneringen, verlekkerde blikken, amusante verhalen, grenzeloos snuffelen, glimmende en minder glimmende bolides. Kortom, zaterdag 14 en zondag 15 april is het weer tijd voor de Internationale Oldtimerbeurs.

Half april is het multifunctionele complex twee dagen de absolute place to be voor de doorgewinterde oldtimerfanaat en voor iedereen die er gewoon een gezellig dagje tussenuit wil. De beursorganisatie laat tevreden weten dat de inschrijvingen weer volop binnenkomen. De bezoeker weet zich dus verzekerd van een groot aanbod prachtig gerestaureerde klassieke auto's in diverse prijsklassen, nog te restaureren exemplaren, vele tientallen onderdelenstands en onmetelijke hoeveelheden accessoires en klassieker gerelateerde artikelen. Beursmanager Theo van Delft brengt al enkele decennia van zijn arbeidzame leven door tussen de klassieke automobielen. Als geen ander heeft hij een neus voor nieuwe trends in dit segment van de markt. En hij heeft er weer eentje in het vizier: de groeiende belangstelling voor de youngtimer. Van Delft legt uit wat daaronder wordt verstaan: 'Een youngtimer is een hedendaagse auto waarvan je nu al met grote zekerheid kunt stellen dat deze over tien, twintig, dertig jaar bij de liefhebber nog altijd een zeer gewild zal zijn. Dan kun je denken aan modellen als de PT Cruiser van Chrysler, de nieuwe Mini, de Beetle van Volkswagen - en al wat oudere types als de Escort RS, Alfa Romeo GTV en 99 van Saab. Maar ook een exclusief model als de Mercedes SLK kun je nu al tot de 'klassiekers van de toekomst' rekenen.

Van Delft benadrukt dat de 'jonkies' niet de overhand hebben op de beursvloer: de 'krasse knarren' blijven de dienst uitmaken.

Veel aandacht besteedt de beursorganisatie aan de inrichting van het Engelse paviljoen. Hier staat de schijnwerper gericht op roemruchte merken als MG, Jaguar, en Triumph. De presentaties worden gelardeerd met tal van uitingen van de verfijnde Engelse lifestyle.

Overigens geven ook oldtimer en klassieker clubs acte de présence in Zwolle. Veel bekijks zal ongetwijfeld de stand van de Oldtimer Caravan Club trekken.

De Internationale Oldtimerbeurs in de IJsselhallen is zaterdag 14 en zondag 15 april 2007 geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 10 euro, kinderen tot 15 jaar hebben gratis toegang. PARKEREN GRATIS

IJsselhallen Zwolle is gelegen aan de Rieteweg 4, 8011 AB Zwolle.