Gemeente Asten


12-03-2007
Bromfietscursus voor (bijna) 16-jarigen

Deze cursus bevat zowel theorie als praktijk onderdelen. Het is een initiatief van VVN en de gemeente Asten en is bedoeld voor (bijna) 16 jarigen die van plan zijn een brommer te gaan rijden. De uitvoering is uitbesteed aan rijschoolhouder Manders.

De cursus vindt plaats op 14 en 21 april 2007 en voorziet in een goede voorbereiding op het C.B.R. examen. Dit (theorie) examen is sinds 1996 verplicht. Naast theorie zal de cursus ook aandacht besteden aan de praktijk. Praktijkles is nodig, omdat steeds opnieuw blijkt dat jonge brommers de praktijk vaak onvoldoende beheersen. Een goede remtechniek, het bewaren van het evenwicht en het goed overzicht houden op de verkeerssituatie zijn belangrijke vereisten voor veilig brommerrijden. In de cursus wordt de praktijk geoefend door middel van rijvaardigheidsoefeningen. Het praktijkgedeelte wordt afgesloten met een rijproef op de eerste cursusdag. Korte tijd na de cursus zal het theorie examen bij het C.B.R. plaatsvinden. De kosten voor deelname worden laag gehouden.

Bromfietsrijbewijs AM: in de toekomst ook praktijkexamen De gemeente hoopt met deze bromfietscursus een belangrijke bijdrage te leveren aan het verbeteren van de verkeersveiligheid onder brommers en mede-weggebruikers. Immers, uit de cijfers blijkt dat van alle slachtoffers onder 16 en 17 jarigen in Noord-Brabant er 80 procent op een brom- of snorfiets reed.
Het bromfietsrijbewijs AM maakt sinds oktober 2006 deel uit van het rijbewijs. Momenteel moet men alleen nog een theorie examen afleggen. Maar in de toekomst gaat dit veranderen. Er komt een nieuw soort theorie examen en men gaat er een praktijkexamen aan toevoegen. Meer informatie hierover op de site www.cbr.nl of www.rijbewijs.nl.

Degenen die onverhoopt geen brief hebben ontvangen, maar wel geïnteresseerd zijn in de cursus, kunnen contact opnemen met de gemeentelijk verkeersveiligheidscoördinator Evelien Geurts (op maandagen en donderdagen te bereiken op tel. 0493 671407).