PvdA Evert Vermeer Stichting


06 FEBRUARI 2007
Afrikadag 2007 vindt plaats op zaterdag 14 april in Den Haag

Met ruim 150 gasten uit binnen- en buitenland en 1500 bezoekers is de Afrikadag uitgegroeid tot één van de grootste evenementen op het gebied van Afrika en internationale samenwerking in Nederland. Dit jaar onder meer aandacht voor vijftig jaar Ghanese onafhankelijkheid en de OS plannen van het nieuwe Kabinet Balkenende.

Het succes van de Afrikadag is te danken aan een veelzijdige keuzeprogramma voor zowel de geïnteresseerde leek als de expert op het gebied van Afrika en ontwikkelingssamenwerking. Gedurende de hele dag worden vijftig keuzeonderdelen aangeboden, variërend van politieke debatten en lezingen tot workshops West-Afrikaanse percussie en theater.

De Afrikadag onderscheidt zich van andere evenementen gericht op Afrika door de inhoud en het politieke element centraal te stellen. Volgens de EVS zijn politieke veranderingen nodig om de positie van Afrika te verbeteren. De Afrikadag is daarom voor veel bezoekers niet alleen een kennismaking met Afrika, maar vooral ook een mogelijkheid om mee te praten over de actuele problemen en oplossingen op het gebied van Afrika en internationale samenwerking.

Kortom, de Afrikadag is dé plek voor iedereen die meer wil weten en mee wil praten over de ontwikkelingen in Afrika. Dit geldt zowel voor studenten als voor mensen die jarenlang in Afrika hebben gewoond, voor mensen die beroepsmatig met ontwikkelingssamenwerking bezig zijn en Afrikanen die in Nederland wonen. En iedereen die verder geïnteresseerd is in Afrikaanse muziek, cultuur en politiek.

Op de hoogte blijven?
Klik hier als u per e-mail op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen van de Afrikadag. Vanaf 14 maart vindt u het volledige programma van de Afrikadag 2007 online op http://www.afrikadag.nl/.

Meewerken aan de Afrikadag?
Ieder jaar wordt de Afrikadag mogelijk gemaakt door ruim honderd vrijwilligers. Taken lopen uiteen van het notuleren bij debatten en het begeleiden van de sprekers tot het assisteren bij het kinderprogramma en het controleren van de toegangkaarten. Wilt u de Afrikadag eens van een andere kant bekijken en de EVS helpen de dag mogelijk te maken, meldt u dan nu aan als vrijwilliger door een e-mail te sturen naar evs@evertvermeer.nl onder vermelding van 'aanmelding vrijwilliger'.