Mega Platen & CD Beurs Platenbeurs van het jaar

30.03.2007 / 13:00 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Amsterdam record convention

Amsterdam record convention

Utrecht op eenzame hoogte

Het Britse maandblad Record Collector, de internationale bijbel voor platenverzamelaars,heeft de Mega Platen & CD Beurs in Utrecht onlangs uitgeroepen tot de beste platenbeurs van het jaar.
Volgens het blad is Utrecht de beste beurs van de wereld, opgevolgd door die in New York. Bij elkaar worden ze de koning en de koningin onder de platenbeurzen wereldwijd genoemd.

Een nieuwe editie van dit halfjaarlijkse popfestijn in de Utrechtse Jaarbeurs staat weer voor de deur op zaterdag 14 en zondag 15 april, zoals gebruikelijk gecombineerd met de VerzamelaarsJaarbeurs. Het gigantische assortiment elpees, singles, maxisingles, cds en dvds
met de beste titels uit de pophistorie van de afgelopen vijftig jaar zorgt voor een internationale toeloop van duizenden goed geïnformeerde, soms bijna geobsedeerde muziekliefhebbers, popfans, experts, verzamelaars en deejays. Daarnaast is er zoals altijd ook weer een onderhoudend programma met popexposities, boekpresentaties, live optredens en deejaysets.

Speciale gast is Jeff Martin, voormalig zanger/gitarist van het Canadese psychedelische rocktrio The Tea Party, die samen met ex-Hothouse Flowers drummer Wayne Sheehy een acoustisch optreden verzorgt op zondagmiddag. Verder is er live muziek van soulzanger Dennis Burke (ex-Trafassi), pianist Joffry Arthur en van Nederlands jongste singer/songwriter Tim Knol(17 jaar).

Platenhoezen met de beeltenissen van klassieke auto s en old timers vormen het onderwerp van de rockexpositie Cars of Vinyl. Zaterdag 14 april wordt het boek gepresenteerd met nieuwe feiten over de film Double Trouble uit 1967 met Elvis Presley, die dertig jaar geleden in Memphis overleed, onder de titel Inside Double Trouble. In de publikatie 5001 Record Collector Dreams geeft de Oostenrijkse topcollectioneur Hans Pokora opnieuw een overzicht geeft van zo een duizend uiterst zeldzame folk, beat, garage en psychedelische platen uit de jaren zestig en zeventig. Op zondag 15 april wordt de internetveiling afgesloten van de Paradiso Poster Collection, ontworpen door Martin Kaye.

Mega Platen & CD Beurs in de Jaarbeurs Utrecht vindt plaats op zaterdag 14 april van 9.00 tot 18.00 uur en op zondag 15 april van 10.00 tot 17.00 uur. Entreeprijs: 11 euro per persoon. Met kortingsbon of in de voorverkoop via de ANWB-kantoren 9,50 euro. Kinderen tot en met 11 jaar gratis toegang. Zie voor meer informatie ook www.recordplanet.nl of bel 0229 213891 tijdens kantooruren.