VerzamelaarsJaarbeurs in teken van Leerdams glas en old-timers

30.03.2007 / 13:30 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Amsterdam record convention

Amsterdam record convention

Verzamelen in alle soorten en maten

In het weekend van 14 en 15 april vindt Europas grootste beurs op het gebied van verzamelen plaats: de VerzamelaarsJaarbeurs in Utrecht. Ruim 1500 exposanten uit binnen - en buitenland bieden van alles aan op het gebied van antiek, glas- en aardewerk, curiosa, munten, interieurartikelen, speelgoed, munten en postzegels. Een even uitgebreid als nostalgisch assortiment van veel trends, hypes en modes uit de twintigste eeuw. Ook muziekliefhebbers komen aan hun trekken: de Jaarbeurs Utrecht is dan tevens het decor van de Mega Platen & CD Beurs, de grootste platenbeurs van de wereld.

Bij verzamelen wordt veelal gedacht aan het liefdevol bijeen brengen van een zo groot mogelijk aantal kleinere voorwerpen. Voorbeelden van dergelijke collecties zijn inderdaad te bezichtigen in het Verzamelpaviljoen. Maar het komt ook voor dat mensen een klein aantal zeer grote zaken sparen, zoals bijvoorbeeld klassieke auto s. Op de beurs zijn ruim twintig old-timers te bezichtigen uit de jaren vijftig, zestig en zeventig, waaronder Cadillacs, Ford Mustangs, klassieke Daf en Fiat modellen en zelfs een reusachtige Amerikaanse Kenworth vrachtwagen, de echte king of the road. Op dit moment staat het verzamelen van glas bijzonder in de belangstelling. Daarom is hiervoor extra aandacht en presenteert het Nationaal Glasmuseum Leerdam op de beurs de expositie Cochius Droom,waarin een overzicht wordt gegeven van Leerdams design glas uit het begin van de twintigste eeuw van onder meer Berlage, De Lannooy en A.D. Copier. Bovendien zijn er de noemer One million beads...and more een groot aantal Afrikaanse kunstvoorwerpen (maskers, poppen, sieraden) te bezichtigen, geheel gedecoreerd met glaskralen.

De VerzamelaarsJaarbeurs in de Jaarbeurs Utrecht vindt plaats op zaterdag 14 april van 9.00 tot 17.00 uur en op zondag 15 april van 10.00 tot 17.00 uur. Entreeprijs: 11 euro per persoon. Met kortingsbon en in de voorverkoop via de ANWB-kantoren 9,50 euro. Kinderen tot en met 10 jaar gratis toegang. Voor meer informatie zie ook www.verzamelaarsjaarbeurs.nl of bel 0229 213891 tijdens kantooruren.